Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Olsa Brakel - KSV Bornem: 2 - 0


06-11-2017

Eerste elftalDoor de afwezigheid van Jente Hermans, Ruben Coppens (beiden geschorst), Ahrry Sota en Stef Laurens (beiden gekwetst) was het puzzelen geblazen voor trainer Robby Buyens. Robbe Meeus kreeg zijn kans in doel, Hervé Telen keerde terug uit schorsing, Thomas Braet startte in de basis en Ilias El Mseddak mocht zich uitleven als eenzame spits. Yannick Quintelier tenslotte schoof een rij naar achteren om de verdediging te depanneren.

Doelman Meeus moest zich al vroeg in de wedstrijd enkele keren tonen na onder andere een te korte terugspeelbal van Quintelier. De amper 19-jarige doelman straalde echter meteen vertrouwen en rust uit voor de interim-verdediging voor hem en stond paraat met enkele goede reddingen. Bij het openingsdoelpunt werd het thuisploeg Olsa Brakel echt niet moeilijk gemaakt, aanvaller Makonga Tara mocht aan de eerste paal eenvoudig de 1-0 binnen tikken (15’). Aan de overkant stond El Mseddak op een eiland. De eerste echte kans kwam er pas op het half uur via een vrije trap van Arne Van den Eynde (na fout op Ivo Rodrigues), trap recht op de doelman. Kort erna wordt Meeus omspeelt en staat de 2-0 op het bord (31’). KSV Bornem kreeg echter vrij snel een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te prikken wanneer Van den Eynde diep gestuurd wordt door Braet en alleen op de doelman kan afstevenen maar zijn schot gaat recht op de doelman. Na de 2-0 greep trainer Buyens in door zijn pionnen wat te herschikken en dit was duidelijk merkbaar in de verdediging en meer grip op het middenveld.

In de tweede helft moest het niet meer zo voor Brakel en Bornem was te onmondig om echt gevaarlijk te zijn. Al waren er wel enkele kleine kansjes: kopbal Lance Kawaya net naast (57’); schotje Rodrigues enkele meters naast (67’); voorzet van de ingevallen Sidicki Keita op andere invaller Rik Verbiest maar die kan er net niet bij (70’) en een schotje van Rodrigues op doelman (93’). Na een luchtduel kwam Meeus slecht neer op de schouder, hij probeerde nog enkele minuten verder te spelen maar moest noodgedwongen naar de kant. Onze andere 19-jarige doelman Thibo De Bleser kwam hem vervangen. Zowel Meeus als De Bleser zaten dit seizoen al meermaals op de bank (De Bleser zelfs de vorige 2 seizoenen reeds een 9-tal keer), voor beiden waren het in Brakel de allereerste speelminuten in de A-kern tijdens een officiële wedstrijd. Ook De Bleser toonde zich secuur en had enkele goede tussenkomsten in huis. Hij wachtte goed en had een prima tussenkomst bij een doorgebroken speler (70’); toverde een geweldige redding uit de mouwen bij een afstandsschot (82’) en redde in het slot nog met de voet (86’). De winst ging meer dan verdiend naar de thuisploeg die de score zeker verder had kunnen doen oplopen. De man in het zwart vond het verder een faire wedstrijd want er viel geen enkele gele of rode kaart te noteren.

Na een verdienstelijke 7 op 12 uit de vorige vier partijen, heeft KSV Bornem die positieve lijn op bezoek bij Olsa Brakel dus niet kunnen doortrekken. Het speelde dan ook zowat zijn zwakste match van dit seizoen, maar daar waren ook wel verzachtende omstandigheden voor. Als zo’n jonge, niet-brede A-kern in één keer viér titularissen moet missen, dan blijft dat uiteraard niet zonder negatieve gevolgen. Doelman Ruben Coppens en centrale verdediger Jente Hermans waren geschorst, en daar kwamen dan de blessures bij van rechtsachter Stef Laurens (ribben) en spits Ahrry Sota (enkel). De verdediging moest dus op liefst drie plaatsen gedepanneerd worden, waardoor trainer Robby Buyens moest schuiven met spelers. Dat was allicht ook een reden van de mindere eerste helft (2-0), want na de pauze liep het toch beter al verloor KSVB op het uur nog doelman Meeus met een schouderkwetsuur. In de rangschikking had deze nederlaag geen gevolgen, want dat RC Gent via een nieuwe zege een kloof slaat met de laatste vier dat hadden we na hun bezoek aan het Breeven al voorspeld. De drie ploegen die nog onder Bornem stonden, verloren echter ook alledrie (Pepingen-Halle en Torhout zelfs thuis) zodat er bij de laatste vier niets wijzigde.

DOELPUNTEN: 15’ Makonga Tara (1-0); 31’ Delie (2-0)

OLSA BRAKEL: Otte, Knipping, Goossens, Pauwels, Haezebroeck, De Coene, Achahbar, Makonga Tara, Bogaert, Delie (73’ De Lange, 89’ Dauchy), Hebbelinck (68’ Kabanda)

KSV BORNEM: Meeus (61’ De Bleser), Mulume, Kawaya, Telen, El Mseddak (54’ Verbiest), Rodrigues, Huygens (66’ Keita), Quintelier, Kabera, Braet en Van den Eynde

GELE KAARTEN: geen
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws