Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

SK Pepingen-Halle - KSV Bornem: 1-1


23-10-2017

Eerste elftalMet de verplaatsing naar SK Pepingen-Halle stond een eerste duel in een belangrijk tweeluik op de agenda, volgende week gevolgd door een thuismatch tegen Torhout. Tegen de fusieploeg die zijn thuismatchen in Halle speelt kwamen Arnold Mulume en Willy Kabera terug uit schorsing. Ze werden door trainer Robby Buyens in de basis gedropt ten nadele van Thomas Braet en Sidicki Keita. Ward Huygens werd beloond met een basisplaats en was de 3de wijziging in de ploeg die vorige week tegen RC Gent speelde. Ivo Rodrigues verdween naar de bank.

De eerste kans in de wedstrijd kwam er na dom balverlies van Jente Hermans, de aanvaller van de thuisploeg kon op die manier recht op doelman Ruben Coppens afstormen maar onze doelman was goed uitgekomen en kon redding brengen met de voet (6’). KSV Bornem was de betere ploeg met meeste balbezit en dreiging maar kon andermaal niet van deze overmacht profiteren om tot scoren te komen: 8’ Hervé Telen stuurt Ahrry Sota door die goed doorzet tot de achterlijn en voor doel brengt waar Huygens kan trappen maar een verdediger zich voor de bal werpt; 12’ thuisdoelman gaat goed plat nadat Sota doorzet en op doel trapt; Arne Van den Eynde legt vanop de achterlijn een diepe bal van Willy Kabera terug op Sota maar die knalt hard en hoog over. Ook aan de overkant volgt Benamar dit voorbeeld door hoog over doel te knallen (17’). Halfweg de eerste helft schuift Van den Eynde via vrije trap de bal naar doel, keeper lost maar Mulume kan er net niet bij. Minuten later bokst diezelfde doelman een rebound van Kabera weg op een vrije trap van Van den Eynde. De kleine kansjes gaan er niet in en aan de overkant is het dan wel meteen raak. Miceli haalt van ver uit, de bal botst en hierdoor komt Coppens in de problemen, hij krijgt de bal in het aangezicht en heeft de pech dat hij op die manier in doel verdwijnt (1-0). In het slotkwartier van de eerste helft knalt Van den Eynde nog eens van ver maar hoog over doel (30’), zwiept diezelfde Van den Eynde nog een bal voor doel en duwt Stef Laurens meteen naar de winkelhaak (over, 38’) en steekt Telen prima door op Laurens die de bal terug geeft en door Telen op verdediger wordt getrapt.

De tweede helft leek ons vooral bol te staan van enkele discutabele fases. De thuisploeg gebruikte echt alle middelen om minstens 1 punt thuis te houden en ging steeds stevig in duel, soms op het randje van. Amper enkele minuten uit de kleedkamer wanneer Huygens de 16 binnen duikt en de verdediger van Pepingen-Halle hem tijdens het uitschuiven onderuit trekt, voor de man in het zwart ziet geen reden om de bal op de stip te leggen. In de 53ste minuut komt de thuisploeg echt goed weg, Daems (die al met geel genoteerd stond) begaat een zware overtreding met voet vooruit maar de scheidsrechter durfde blijkbaar geen tweede geel trekken. Of toch? Al was het karton voor Lance Kawaya voor terecht protest. Tussen de 3 Bornemse wissels door kopt Mulume een vrije trap van Van den Eynde naast en is Telen meer succesvol met zijn kopbal die hij eveneens op aangeven van Van den Eynde wel in doel kopt. De verdiende 1-1 is een feit! Toch is het Pepingen-Halle dat terug komt opzetten. Na mogelijk handsspel (eerder op schouder) mag de thuisploeg toch doorgaan maar knallen ze uiteindelijk naast. Zo’n 10 minuten voor tijd opnieuw een cruciale fase in de wedstrijd wanneer de bal doorschuift en de aanvaller van Pepingen-Halle alleen voor Coppens opduikt maar Ruben heeft een prima redding in huis om een nieuwe achterstand te voorkomen! Nog in dezelfde minuut gebeurd dan toch wat iedereen al lang zag aankomen: eindelijk het tweede gele karton en terecht rood voor Daems. Amper 5 minuten voor tijd had Pepingen-Halle even goed met 9 kunnen staan na een zware tackle van Boreux op Telen, hij komt weg met slechts geel. In de slotminuten waren er nog 2 schuchtere pogingen van KSV Bornem: schuiver van Sota naast doel en Van den Eynde met een uithaal een metertje naast. In de slotminuut dient Coppens opnieuw een goede redding boven te halen op een knal van onze ex-speler Ramzi Ben Ahmed.

Na de 0-1 zege tijdens de vorige verplaatsing op SK Londerzeel wist KSV Bornem dus ook nu weer iets te oogsten buitenshuis. Op zich is een 1-1 op bezoek bij SK Pepingen-Halle allicht niet slecht, maar op basis van het veldspel en de doelkansen had KSVB zelfs recht op méér. Wij moeten het echter positief blijven bekijken, en dan mogen we zeggen dat van de vier ploegen die de laatste plaats deelden met 4 punten, Bornem het beste resultaat lukte. Londerzeel verloor terug thuis (0-4), Pepingen-Halle mocht dus tevreden zijn met dat ene punt op eigen terrein (1-1), en ook Torhout KM pakte op het nippertje (93ste minuut) één punt voor eigen volk (2-2). De West-Vlamingen deden dat echter wel tegen leider Sparta Petegem, dus toch wel een goed resultaat voor hen.
Als enige ploeg van dat viertal moest KSV Bornem dus op verplaatsing spelen, en het deed dat zoals gebruikelijk uitgaande van eigen initiatief. Dat zulks slechts 1 punt in plaats van de verdiende 3 opleverde, is jammer maar biedt toch perspectieven. Na 8 van de 15 tegenstanders ontmoet te hebben, moet de conclusie zijn dat het behoud realiseren weliswaar moeilijk zal blijven maar lang niet onmogelijk is. Behalve Londerzeel (4), Pepingen-Halle (5) en Torhout (5) staat ook SK Sint-Niklaas (7) binnen bereik en zelfs SK Ronse (9) en RC Gent (9) zijn niet zo ver weg. Opvallend is ook dat KSVB al 5 van zijn 8 matchen buitenshuis afwerkte, terwijl bv. Sint-Niklaas en Torhout reeds 5 keer op eigen terrein mochten aantreden. Het is nu alleen nog wachten op een eerste thuiszege van onze geel-roden.

DOELPUNTEN: 26’ Miceli (1-0), 60’ Telen (1-1)

SK PEPINGEN-HALLE: Deweerdt, Crauwels (68’ Wagner), Testaert, Daems, Bourgeois, Miceli, Benamar, Vandenbrande, Badi (73’ Ben Ahmed), Boreux, Gacio Cabrera

KSV BORNEM: Coppens, Mulume, Kawaya, Telen, Sota, Huygens (56’ Rodrigues), Quintelier (56’ Keita), Kabera, Laurens (65’ Verbiest), Hermans en Van den Eynde

GELE KAARTEN: Telen (34’); Kawaya (54’); Badi (59’); Boreux (86’)

RODE KAART: Daems (81’, 2x geel)
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws