KSV Bornem - RC Gent: 1-3

16-10-2017

Eerste elftal

Bezoekers na rust de betere ploeg

Het jonge KSV Bornem speelde tegen RC Gent zeker niet zijn beste wedstrijd, maar toch zag het er tot 20 minuten voor tijd niet naar uit dat het een 1-3 nederlaag ging worden. De eerste helft ging vlot over en weer, maar bijna zonder doelkansen. In het wedstrijdbegin moest Stef Laurens wel een gevaarlijk schot van Luyckx afblokken (3’), en even later moest doelman Maes een schuiver van Ahrry Sota stoppen (9’). De enige grote doelkans voor rust was voor KSVB: in de 27’ werd een kopbal van Sidicki Keita na een hoekschop van Arne Van den Eynde van de lijn geveegd door een verdediger, waarna de rebound van Lance Kawaya door keeper Maes werd gepareerd.

De 0-0 ruststand bleef helaas niet lang op de bordjes staan. De bezoekers kwamen feller uit de kleedkamers en konden hun eerste aanval afronden met een doelpunt. Een verre bal van Waeghe werd aan de tweede paal door Van De Geuchte over doelman Ruben Coppens gelobd (48’, 0-1). In de 56’ besloot Munoz Herrera in de handen van keeper Coppens, en een minuut later kapte Sota aan de overkant een verdediger uit waarna zijn schot naast de verste paal hobbelde (57’). In de 62’ kopte Kawaya een vrijschop van Van den Eynde over doel, en even later deed Munoz Herrera aan de overkant hetzelfde (64’). Daarna werd Van den Eynde door Joos gehaakt in het strafschopgebied, en de niet gecontesteerde penalty werd vervolgens binnen geschoten door Van den Eynde zelf (66’, 1-1). Zoals al eerder in deze competitie gebeurde, kon het jonge Bornem deze gelijke tussenstand niet lang op het scorebord houden. In de 69’ dook Munoz Herrera op links op, waarna hij met een boogbal op rechts de inlopende Van De Geuchte bereikte die RC Gent weer op voorsprong schoot (1-2). Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat als er een ploeg deze evenwichtige partij mocht winnen, de bezoekers daar op basis van de doelkansen net iets meer recht op hadden. Want na een lange ren van Joos kwam een inlopende Elewaut ook centimeters te kort om de bal binnen te duwen (73’). Met drie wissels poogde trainer Robby Buyens de druk op te voeren, maar uitgespeelde doelkansen bleven achterwege. Zo lang het verschil slechts één doelpunt was, bleef de uitslag echter onzeker. Jammer genoeg eindigde de wedstrijd nog op een ‘valse noot’ toen de referee in de 86’ KSVB-doelman Coppens uitsloot voor handspel net buiten zijn strafschopgebied, toen hij een counterpoging van De Bruycker in hoekschop verwerkte (85’). De speler zelf en een aantal supporters waren echter van oordeel dat hij de bal met de knie deed afwijken (zelfs bij RC Gent zei men niét dat het handspel was). Ruben moest wel het terrein verlaten, en omdat er al drie vervangingen hadden plaatsgehad moest Jente Hermans nog onder de lat. Met 10 tegen 11 trok Bornem voor een laatste keer ten aanval en dwong een hoekschop af (91’). Met ook ‘doelman’ Hermans in het Gentse strafschopgebied speelde KSV Bornem alles of niets. De hoekschop werd afgeweerd en bezoeker Stock kon met de bal aan de haal. Met alleen nog Ward Huygens op de eigen speelhelft (en zonder keeper in het doel) kon de vrijstaande Luyckx eenvoudig de 1-3 eindstand vastleggen (92’).

Zo kon KSVB dus de winst van vorige week op SK Londerzeel geen verlengstuk geven. Al werden onze geel-roden ook nu weer niet ‘overlopen’ en bleef het tot de laatste minuut spannend, meestal loopt er nog wel iets fout in het matcheinde. Deze nederlaag mag evenwel niet overdreven worden, dit RC Gent werd voor het seizoen tenslotte een top-5 plaats voorspeld. Nu het grote AA Gent zijn nieuw oefencomplex ook in Oostakker heeft, zal RC Gent daar zeker niet slechter van worden en ambities mogen hebben. Dat is dus geen club die onderaan de rangschikking zal blijven staan. Opvallend is dat de laatste plaats in de rangschikking nu wordt gedeeld door liefst viér ploegen, want SK Londerzeel, KSV Bornem, Torhout KM en SK Pepingen-Halle hebben allemaal 4 punten en 1 zege. Toevallig zijn deze laatste twee clubs de eerstvolgende twee tegenstanders van KSVB. Nu Willy Kabera en Arnold Mulume hun schorsing hebben uitgezeten en er geen nieuwe geschorsten vielen, heeft trainer Buyens terug meer keuzemogelijkheden voor deze belangrijke confrontaties.

DOELPUNTEN: 48’ Van De Geuchte (0-1), 66’ Van den Eynde (1-1, strafschop), 69’ Van De Geuchte (1-2), 92’ Luyckx (1-3)

KSV BORNEM: Coppens, Braet, Hermans, Kawaya, Laurens, Telen, Quintelier (58’ Huygens), Rodrigues (76’ El Mseddak), Van den Eynde, Keita (58’ Verbiest), Sota

KRC GENT: Maes, Joos, Van De Geuchte, Seron, De Bruycker, Blancke (76’ Van Den Winckel), Waeghe, Caryn (63’ Stock), Luyckx, Elewaut, Munoz Herrera

GELE KAARTEN: 30’ Rodrigues, 53’ Braet, 62’ Luyckx

RODE KAART: 86’ Coppens