Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

SK Londerzeel - KSV Bornem: 0-1


09-10-2017

Eerste elftalKSVB pakt eerste zege op verplaatsing !

Bijna wekelijks moesten wij hier herhalen dat het door KSV Bornem gebrachte voetbal ‘om naar te kijken’ echt wel goed was, maar telkens ging er ook iets fout tegen vijf ploegen uit de top-10. In onze laatste voorbeschouwing stelden we dat de komende maand zou moeten uitwijzen of KSVB tegen ploegen uit de réchterkolom wél punten kon oogsten voor zijn geleverde spel. De eerste van die tegenstanders was SK Londerzeel, een 4de verplaatsing op 6 matchen en een linke derby want de Brabanders pronkten met de 2de beste aanval van de reeks (13 goals in 5 matchen) terwijl Bornem nog geen enkele keer ‘de nul’ had kunnen houden. Wij vermoedden vooraf dat deze partij dus niét op 0-0 ging eindigen.

In een vlot over-en-weer gaande eerste helft volgden de doelkansen aan weerszijden inderdaad elkaar op. Doelman De Vriendt moest in de 8’ een hoekschop van Arne Van den Eynde tussen een pak spelers wegboksen. Even later waagde aan de overkant Deflem van ver een lob die over het Bornemse doel vloog (11’). Een paar minuten later leek de 0-1 een feit toen een felle kopslag van Sidicki Keita op hoekschop van Van den Eynde centimeters naast ging (13’). Direct daarop volgde een antwoord van SK Londerzeel waarbij Van Eyk eerst de verste paal trof (14’), en even later zijn kopbal door doelman Ruben Coppens zag weggebokst worden (15’). Daarna was het weer de beurt aan KSV Bornem, en deze keer werd een hoekschop van Van den Eynde binnengewerkt door de inlopende Hervé Telen (24’, 0-1). Bijna zorgde de thuisploeg voor een snel antwoord toen een kopbal van Van Eyk met een boogje op de lat viel (29’). De laatste doelpoging kwam dan weer van KSVB, maar de schuiver van Van den Eynde werd gepareerd door keeper De Vriendt (36’). De eerste helft was dus een boeiend kijkstuk met een viertal doelkansen aan beide zijden. Dat Bornem ‘uit een minimum kansen een maximum punten pakte’ zoals in de maandagkrant staat, daar hoeven we het dus niet eens mee te zijn. Londerzeel had wel wat pech met twee pogingen op het doelhout, maar op SV Temse en RC Harelbeke trof KSV Bornem ook paal en lat. Alle ploegen krijgen wel eens te maken met pech of meeval, maar hier moge het duidelijk zijn dat beide ploegen mekaar waard waren.

Ook in de tweede helft bleef dat evenwicht bewaard, maar dan lang zonder doelkansen. Hoewel op achterstand slaagde SK Londerzeel er tot de 70’ niet in om in de buurt van doelman Coppens te komen. Zonder verdedigend te spelen hield een goed georganiseerd KSVB de thuisploeg wég van haar doel. Alleen zo’n kwartier voor tijd was er nog twee keer dreiging: eerst ging een kopbal van De Groodt rakelings voorlangs (71’), en even later bokste keeper Coppens een knal van Deflem in hoekschop (76’). Aan de overzijde had de Londerzeelse verdediging het lastig met het duo Keita – Sota, wat in de 82’ leidde tot een tweede gele kaart en de uitsluiting voor Dellevoet die Keita onderuit schoffelde (hij had er al eerder ‘uit’ gekund). De daaropvolgende vrijschop van Van den Eynde werd door doelman De Vriendt gelost, maar vervolgens ging hij gepast in de voeten van Keita (83’). De wedstrijd eindigde met een opstootje dat aan beide zijden nog een speler een gele kaart kostte, maar dus ook op 0-1 !

Die eerste competitiezege zorgde voor grote vreugde bij spelers, trainers, bestuur en supporters (een pluimpje ook voor Geel-Rood dat de ganse wedstrijd de thuisaanhang overtroefde qua aanmoedigingen). Pas op de 6de speeldag kwam Bornem dus voor het eerst op voorsprong in een competitiewedstrijd, en het wist die meteen ook tot het einde te behouden. Uiteraard staat KSV Bornem bij wijze van spreken nog ‘nergens’ na deze eerste overwinning, de voeten op de grond houden en proberen hier een vervolg aan te breien is nu de boodschap. Maar het is zeker een geweldige opsteker die kan helpen om in de komende partijen nog meer punten te oogsten. De prestaties van dit jonge team bewijzen intussen dat KSVB alvast niet ‘het kneusje van de reeks’ zal zijn, zoals voor de competitiestart overal werd geschreven. Het behoud verzekeren zal wel een moeilijke klus blijven, maar het geloof dat het toch kàn groeit week na week. Met slechts 1 punt boven de laatste is er nog veel werk te doen, maar anderzijds staat de 10de nu maar 3 punten hoger… Het kan de komende weken dus nog alle kanten uit, en dat is al een eerste succesje.

DOELPUNT: 24’ Telen (0-1)

SK LONDERZEEL: De Vriendt, Leemans (66’ De Boeck), Stoclet, Dellevoet, De Groodt, Verlinden, Nwadikwa, Serrou, Deflem, Cabumi (59’ Lkoutbi), Van Eyk

KSV BORNEM: Coppens, Mulume (46’ Braet), Hermans, Kawaya, Laurens (69’ Huygens), Kabera, Telen, Keita, Van den Eynde, Rodrigues, Sota

GELE KAARTEN: 23’ Dellevoet, 42’ Mulume, 91’ Kabera, 91’ Van Eyk

RODE KAART: 82’ Dellevoet
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws