Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - FC Mandel United: 2-3


02-10-2017

Eerste elftalLINK: wedstrijdbeelden (met dank aan FC Mandel United)

Een gevleide zege voor de promotiekandidaat

Ook tegen de ambitieuze fusieclub FC Mandel speelde KSV Bornem van meet af aan het spel mee, zonder dat de doelmannen veel aan het werk werden gezet. Een eerste schot van Willy Kabera vloog naast (13’), en aan de overkant moest doelman Ruben Coppens een vrijschop van Lorthiois over de lat duwen (17’). Het was dan ook verrassend dat plots een voorzet van Opbrouck aan de tweede paal werd binnen gelopen door Clyncke (24’, 0-1). Even later ontzette een bezoekende verdediger pal op Ahrry Sota, maar de bal caprioleerde naast het doel (26’). Dat was ook het geval met een vrijschop van Hermans (28’), waarna doelman Coppens nog een schot van Omari moest stoppen (37’). De slotminuten waren voor KSVB met een knal van Arne Van den Eynde op de vuisten van doelman Laleman (43’), en met een schot van Stef Laurens naast het doel (45’).

Op dat élan ging Bornem direct na de pauze door, het drukte Mandel een kwartier lang op de eigen speelhelft terug. Een mooie omhaal van Van den Eynde vloog nog over doel (47’), maar de verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Een knappe aanval eindigde met een afleggertje van Van den Eynde in de loop van Hervé Telen, die met een enorme knal in de benedenhoek raak schoot (54’, 1-1). Het was erg jammer dat die tussenstand slechts 5 minuten op het scorebord bleef staan, want KSV Bornem was echt goed bezig. Maar de eerste keer dat Mandel na rust in het strafschopgebied van KSVB verscheen, kon Omari van kortbij zijn ploeg weer op voorsprong koppen (59’, 1-2). Zoals in de vorige partijen gaf het jonge Bornem ook nu blijk van weerbaarheid en trok het op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Bij een hoekschop besloot Arnold Mulume eerst op doelman Lalemand waarna Sota de rebound net naast de paal kopte (64’). Even later besloot Sidicki Keita een mooie actie met een schot voorlangs (68’), en na een hoekschop ging een kopbal van Lance Kawaya naast (75’). Het was duidelijk dat KSV Bornem een sterke tweede helft speelde waarin Mandel helaas uit twee tegenstoten evenveel doelpunten puurde. In de 81’ zonderde de ingevallen Araujo voor doel Omari af die van kortbij de 1-3 binnen duwde. Daarmee werd deze zogeheten titelkandidaat wel erg goed beloond. In het wedstrijdslot zette Keita nog een knappe solo op, de doelman weerde zijn schot af tot bij Laurens die aan de tweede paal binnen schoof (85’, 2-3).

Het is echt opvallend hoe de wedstrijden van KSVB op elkaar gelijken. In 4 van de 5 matchen kwamen onze geel-roden telkens van een 1-0 achterstand in de tweede helft tot 1-1 terug, en op RC Harelbeke strandde de 1-1 op de lat. Dat betekent dus wel dat Bornem nog geen enkele keer op voorsprong heeft gestaan in deze competitie, daar moet dringend eens werk van gemaakt worden. Vijf gescoorde doelpunten in 5 wedstrijden is voor een staartploeg niet slecht, maar door te veel tegengoals (13) leverden ze alleen niet genoeg punten op. Olsa Brakel heeft bv. met slechts 4 gemaakte goals wel al 8 punten… Intussen is dus de vraag: is het glas van KSV Bornem half vol of half leeg ? Voor de negativisten die enkel naar de 1 op 15 kijken, is het natuurlijk half leeg. Voor de positivo’s die vinden dat er, rekening houdende met de gedane bezuinigingen, toch wel goed voetbal wordt gebracht, is het glas half vol.

En inderdaad, ‘om naar te kijken’ is het gebrachte voetbal minstens even goed als vorig seizoen. De ervaren ploeg van toen kon alleen beter een resultaat vast houden, iets waar dit onervaren team moeite mee heeft. Al moeten we ook blijven benadrukken dat het programma van de eerste vijf weken niet eenvoudig was: Petegem (leider met 13 op 15), Temse (3de met 10), Mandel (5de met 9), Harelbeke (9de met 7) en Ronse (11de met 6). De komende maand zal moeten uitwijzen of dat een geldig excuus was, want de volgende vier wedstrijden zijn allemaal tegen ploegen die net als KSVB in de rechterkolom staan. Als ook die matchen geen punten opleveren, zullen we haast niet anders kunnen dan het kamp van de positivo’s te verlaten. Maar in afwachting duimen we uiteraard voor onze moedig strijdende jonge ploeg.

DOELPUNTEN: 24’ Clyncke (0-1); 54’ Telen (1-1); 59’ Omari (1-2); 81’ Omari (1-3); 85’ Laurens (2-3)

KSV BORNEM: Coppens, Mulume, Hermans, Kawaya, Laurens, Huygens (72’ Verbiest), Kabera, Telen (81’ El Mseddak), Van den Eynde, Keita, Sota

FC MANDEL United: Laleman, Vansuypeene, Lorthiois, Declercq (58’ Bouchaala), Raes, Beyens (81’ Mulliez), Clyncke, Nyoni, Opbrouck (68’ Araujo), Omari, Kwateng

GELE KAARTEN: 27’ Lorthiois; 32’ Raes; 42’ Kawaya; 86’ Kwateng
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws