Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - SK Ronse: voorbeschouwing


15-09-2017

Eerste elftalEerste thuiswedstrijd van KSV Bornem tegen nieuwkomer SK Ronse

In vergelijking met vorig seizoen zijn 13 van de 16 clubs in 2de Amateurs A dezelfde. Van de 3 nieuwkomers zijn de buren Rupel Boom en SK Londerzeel niet écht nieuw voor KSV Bornem. Blijft enkel over: SK Ronse, de club die volgende zondag als eerste dit seizoen op bezoek komt in het Breeven. Die Koninklijke Sportkring Ronse heeft best wel een rijk verleden want van 2001 tot 2007 speelde de club nog zes seizoenen in 2de nationale. Na de degradatie in 2007 werd er in 2008 onmiddellijk kampioen gespeeld in 3de nationale, en na die promotie volgde er in 2010 opnieuw een degradatie uit 2de klasse. In het daaropvolgende seizoen 2010-2011 kwamen KSVB en SK Ronse mekaar voor het eerst tegen in competitie, wat daarna nog één keer gebeurde in het seizoen 2012-2013. Die twee thuiswedstrijden liepen goed af voor Bornem (het werd resp. 2-0 en 5-3), maar daar zijn we nu niets meer mee.

Na het opdoeken van 2de, 3de en 4de klasse debuteerde SK Ronse vorig seizoen in 3de Amateurs A, waar het 4de eindigde met 52 punten achter o.a. kampioen Ingelmunster (nu deel van Mandel United) en Pepingen (nu gefusioneerd met SK Halle). Via de eindronde wist SK Ronse toch mee te promoveren, en deze zomer werden blijkbaar inspanningen gedaan om goed voor de dag te komen. Nieuwkomers die werden aangetrokken, waren in eerste instantie: Julien Desire (Olsa Brakel); Sybe Debue (KV Kortrijk); Omar Lekhechine (SV Roeselare); Jean-Baptiste Yakassongo (RC Waterloo) en Tom Henneton (FC Tournai). In de laatste weken van de transferperiode werden daar evenwel nog drie (ex-?) profspelers aan toegevoegd: Ismaël Dauoud (IRT Tanger, Marokko); Gaël Kipeya (FC Ettelbruck, Luxemburg) en Souleymane Youla (Indi Eleven, USA). Deze Guineeër herinneren sommigen zich allicht nog van zijn passage in 1ste nationale bij SC Lokeren en RSC Anderlecht, waarvoor hij in 2001 een beslissend doelpunt scoorde in de Champions League. Daarna speelde hij vooral bij clubs in Turkije en Frankrijk.

SK Ronse zette deze competitie alvast goed in met een 1-2 winst op FC Gullegem en een 0-0 gelijkspel thuis tegen Sparta Petegem, goed voor een 4 op 6 met 1 tégendoelpunt in de slotminuut. Dat belooft dus weer geen gemakkelijke opgave te worden voor het jonge KSV Bornem. Er zal wel één groot verschil zijn, voor het eerst dit seizoen mag KSVB een competitiewedstrijd in eigen stadion afwerken. Dat zou toch al een voordeel moeten zijn tegenover de verplaatsingen naar Petegem én Temse.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws