Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Derby Temse – Bornem: een ongelijke strijd ?


07-09-2017

Eerste elftalEerst even kort terugblikken op vorige zondag, toen trainer Robby Buyens op de eerste speeldag niet kon beschikken over Ivo Rodrigues, Rik Verbiest (beiden gekwetst) en Arnold Mulume (nog niet speelgerechtigd). Ondanks de 3-1 nederlaag kon het jonge KSV Bornem het terrein van Sparta Petegem, vorig seizoen 2de en nu weer kandidaat voor de top-5, toch met opgeheven hoofd verlaten. KSVB werd niet ‘wéggespeeld’: bij 1-0 trof het al de lat, na ruim 50 minuten stond het nog 1-1, en de 3-1 viel pas na een discutabele strafschop voor vermeend handspel (Quintelier kreeg zelfs geen geel). Al valt op de verdiende zege van Petegem niets af te dingen, het verschil had dus wel kleiner kunnen zijn.

In plaats van een logische thuiswedstrijd op de 2de speeldag stuurt de Voetbalbond onze geel-roden komende zondag nogmaals op verplaatsing, en alweer naar een promotiekandidaat: KSV Temse. Van een zware competitiestart gesproken ! Onze buren zijn momenteel zowat de tégenpool van het huidige KSV Bornem. Terwijl het aan deze kant van de Schelde snoeien en bezuinigen was deze zomer, werden aan de overkant blijkbaar de grote middelen ingezet voor een promotie naar de 1ste Amateursafdeling. Zo kregen enkele gebleven ‘vaste waarden’ het gezelschap van een lange rij nieuwkomers: Kenny Van Hoevelen (E. Aalst); Seppe Kil (Cappellen); Jore Trompet (Westerlo); Valery Nahayo (Zuid-Afrika); Boris Kudimbana (Pepingen-Halle); Nick D’Haene en Niels Loriers (E. Zele); Nathan Pepermans (Waasland Beveren); Sven Delanoy (Lochristi); en een zestal ex-Bornemspelers: Stefan Deloose, Kenny Christiaens en Tom Vermeire (KSVB); Ken Spies (Cappellen); Niels Martin (Duffel) en Jonas Van Kerckhoven (E. Aalst).

‘Op papier’ belooft het dus een ongelijke ‘David tegen Goliath’-strijd te worden. SV Temse won een paar weken geleden nog met 5-0 tegen FC Knokke (1ste Amateurs); hield Cercle Brugge (1B) onlangs na 90 minuten nog op 1-1 in de beker van België; en zette de competitie vorig weekend in met een nipte 1-2 zege op Torhout KM (Stefan Deloose stopte kort voor tijd een strafschop). Ook de onderlinge statistieken spreken in hun voordeel: van de laatste zes derby’s in Temse verloor Bornem er vier en won het er maar één. De supporters moeten het dus realistisch bekijken en beseffen dat de kans op puntenwinst erg klein is. Maar ook al heb je op papier weinig kans, in het voetbal moet je er blijven in geloven. Het eindigt immers niet altijd zoals verwacht: kijk naar de WK-kwalificatiewedstrijd Frankrijk – Luxemburg (0-0 !) vorig weekend, een goed voorbeeld van hoe een kansloze ploeg toch voor een stunt zorgt. Positief blijven dus, en bij verlies bedenken dat het niet op bezoek bij Petegem en Temse is dat het jonge KSV Bornem punten moet pakken. Dat zijn twee verplaatsingen waarvan ook veel andere ploegen puntenloos zullen terugkeren.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws