Bekeravontuur al afgelopen na strafschoppen

06-08-2017

Eerste elftal

VK ROBUR MOERZEKE - KSV BORNEM   2-2 (4-3)

LINK: foto’s VK Robur – KSV Bornem

De beker van België en KSV Bornem dat is een combinatie die de laatste jaren steevast verkeerd afloopt voor onze geel-roden. Na drie uitschakelingen door Waalse clubs (Ciney, Richelle en Beloeil) liep het deze keer ‘in extremis’ ook weer mis op bezoek bij eersteprovincialer VK Robur Moerzeke. In een eerste helft met weinig doelgevaar hielden beide teams elkaar in evenwicht tot de 40ste minuut. Toen werd spits Harry Sota getorpedeerd en kapitein Arne Van den Eynde draaide de vrijschop mooi in de benedenhoek (0-1). Even later moest doelman Van Goethem nog een schot van Sota uit dezelfde hoek halen (42’). In de slotminuut van de eerste helft belandde een verre vrijschop in het Bornemse doelgebied, waar De Graeve de bal via de binnenkant van de paal raak kopte (45’, 1-1). Zo gingen de ploegen met een billijk gelijkspel rusten.

Na de pauze bleef het evenwichtig maar toch had KSVB de betere doelkansen. Dat leverde in de 57’ een doelpunt op: eerst pareerde keeper Van Goethem nog een schot van Sota waarna hij tegen de herneming van Van den Eynde machteloos was (1-2). Even later moest de doelman nogmaals plat op een schuiver van Sota (59’), en dezelfde speler besloot later nog een goede mogelijkheid pal op de keeper (78’). De thuisploeg gooide in het slotkwartier nog drie verse krachten in de strijd, en één daarvan kopte op de buitenkant van de paal in de 81’. Robur ging nu naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar ontsnapte aan de 1-3 na een ren en schot voorlangs van Sota (89’). De scheidsrechter liet dan liefst 5 minuten over spelen en daarin zette Robur druk met vrij- en hoekschoppen waarbij zelfs hun doelman mee ging. Al had de referee al een paar keren op zijn uurwerk gekeken om af te fluiten, toch liet hij doorgaan tot in de 95’ Ryckaert een hoekschop binnen kopte (2-2). Dat gelijkspel leidde dus tot strafschoppen die voor Bornem werden binnen geschoten door Jente Hermans, Hervé Telen en Van den Eynde, maar Yannick Quintelier (doelman stopte) en Sota (naast) misten zodat het uiteindelijk Robur Moerzeke is dat doorgaat in de beker.

Jammer voor KSV Bornem, dat twee keer op voorsprong stond en pas diep in de blessuretijd werd bijgebeend. Opmerkelijk en allicht niet onbelangrijk was dat er bij Robur welgeteld één speler onder de 25 jaar aan de aftrap stond, terwijl bij Bornem de volledige 15 allemaal onder de 25 waren ! Dat dit compleet nieuw, jonge elftal nog wat moeite heeft om tot vlotte combinaties te komen, is begin augustus niet abnormaal. De ervaren thuisploeg kon echter al teren op reeds bestaande automatismen. Deze uitschakeling moet dus zeker niet gedramatiseerd worden, de Bornemse prestatie was over het algemeen behoorlijk tot goed zodat deze jonge spelers krediet en steun verdienen. Strafschoppen zijn nu eenmaal een loterij die goed of slecht kan aflopen. Dit jeugdige KSVB moet die beker nu maar snel vergeten en heeft nog 4 weken om aan het samenspel te schaven tegen de competitiestart.

DOELPUNTEN: 40’ Van den Eynde (0-1); 45’ De Graeve (1-1); 57’ Van den Eynde (1-2); 95’ Ryckaert (2-2)

KSV BORNEM: Coppens, Braet, J. Hermans, Kawaya, Kabera, Telen, Quintelier, Van den Eynde, Huygens, Sota, Rodrigues (72’ Laurens)