Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Zaterdag eerste officiële bekerwedstrijd


03-08-2017

Eerste elftalVK ROBUR MOERZEKE - KSV BORNEM

Na enkele oefenpartijen is het fel verjongde KSV Bornem komende zaterdagavond (om 19 uur) toe aan zijn eerste ‘officiële’ wedstrijd. Het zal zich voor de beker van België naar VK Robur Moerzeke verplaatsen, bijna een derby want tegenover Branst aan de andere kant van de Schelde gelegen in Oost-Vlaanderen.

In de vorige bekerronde boekte VK Robur een logische 1-6 overwinning op bezoek bij vierdeprovincialer SK Reet. Als promovendus in de zomer 2016 speelde Robur Moerzeke in 1ste provinciale Oost-Vlaanderen een sterk seizoen 2016-2017. Het eindigde als nieuwkomer meteen 6de in de competitie en won ook de Hofman Cup (de vroegere Beker van Oost-Vlaanderen).

VK Robur beschikt met vijf dertigers in de kern over behoorlijk wat ervaring. Naast kapitein Steven De Graeve is dat o.a. ook middenvelder Tom Rooms (ooit nog bij VW Hamme) en vooral Michael Van Hoey. Deze bijna 35-jarige verdediger speelde meer dan 200 wedstrijden in 1ste en 2de nationale voor Sporting Lokeren (1999-2007), Red Star Waasland (2008-2010) en Waasland Beveren (2010-2012).

Er zal dus zeker geen sprake van zijn dat KSV Bornem deze opdracht onderschat. Vooral daar men nog niet vergeten is dat KSVB, toen nochtans met een elftal vol ervaren spelers, vorig seizoen in zijn eerste bekerwedstrijd meteen werd uitgeschakeld. Ook toen gebeurde dat tegen een eersteprovincialer uit het Waalse Beloeil, en nog wel op eigen terrein. Een goede uitdaging voor het huidige Bornem dus: proberen béter te doen.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws