Overmorgen (woensdag 28 juni) ontvangt het verjongde en vernieuwde KSV Bornem de A-kern van Waasland-Beveren (aftrap om 19u30). Naar aanleiding van deze wedstrijd en het nieuwe seizoen hadden we een gesprek met kersvers trainer Robby Buyens.


Robby, KSV Bornem zal komend seizoen volop de kaart van de jeugd trekken. Het siert je om in dit verhaal mee te stappen en de jonge gasten hierin te coachen. Een mooie uitdaging, waar je geen schrik van hebt?

"Ik heb nergens schrik van! Maar uiteraard moet je ook realistisch zijn. Op het moment dat ik mijn akkoord gaf waren er nog verschillende contractspelers waarvan er jammer genoeg reeds verschillende van zijn vertrokken. Uiteraard zal ik samen met mijn staf al het nodige doen om deze jongeren te begeleiden en ze beter te maken, maar ik ben uiteraard geen tovenaar. Een combinatie van jonge gasten met enkele ervaren spelers is echt noodzakelijk. Anders wordt het voor hen een vergiftigd geschenk.”

De reeks waarin KSV Bornem uitkomt oogt heel aantrekkelijk. Derby's tegen Rupel Boom, KSV Temse en SK Sint-Niklaas! Heel wat ploegen die je goed kent. Met welke ambitie mag Bornem aan het seizoen starten?

"Op dit ogenblik is het nog moeilijk in te schatten.Ik ken de jongeren nog niet zo goed en weet ook niet welke spelers er nog gaan bijkomen. Half augustus maak ik een eerste analyse en weet ik meer. En derby's, die zijn leuk...als je ze wint !”

Welke ploegen gaan volgens jou meestrijden voor de titel?

"Voor mij is KSV Temse titelkandidaat nummer 1! Rupel Boom & KRC Gent verwacht ik ook hoog. SK Londerzeel en Sparta Petegem eindigen normaal ook in top-5. Ook SK Sint-Niklaas kan verrassen, ze hebben namelijk enkele goede versterkingen binnengehaald.”

Er is de laatste weken heel wat gebeurd bij KSV Bornem, maar de supporters blijven de ploeg trouw en beloven er ook komend seizoen te staan. Het besef dat het een moeilijk seizoen zal worden is er bij iedereen, maar door er SAMEN in te geloven, zijn we ervan overtuigd om het maximale eruit te halen. Heb je dit gevoel ook?

"Ik vind het fantastisch dat onze supporters zo achter de ploeg gaan staan. KSV Bornem had altijd al trouwe en goede supporters. Het zal komend seizoen zeker nodig zijn. Ik hoop ook dat ze bij zware verliespartijen de jongens blijven steunen. Ik hoop dat we elke week met 12 zullen zijn, thuis en uit !”

Tenslotte nog een vraagje over de tegenstander van komende woensdag, Waasland-Beveren. Wat verwacht je van hun seizoen?

"Ik zie ze positief verrassen. Voor het eerst in jaren is er een basis van bij de eerste training en dat zal zijn vruchten opleveren. Ik hoop dat ze alleszins kunnen verrassen dit seizoen. Gano houden zal bepalend zijn, want het vinden van een scorende spits is zeker niet makkelijk. Wij zijn alleszins fier om Waasland-Beveren bij ons op bezoek te krijgen en verwacht veel volk, ook van de Bornemse supportersclub onder leiding van mijn goede vriend Patrick van Wesemael. De supportersclub waar ik indertijd nog peter van ben geweest!”