Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

OPEN BRIEF van onze voorzitter


11-06-2017

AlgemeenDe reportage op RTV bracht heel wat emoties te weeg bij spelers, medewerkers en supporters van KSV Bornem. Huidig voorzitter Benny De Boeck wil in een open reactie graag reageren op de uitspraken:

Dat de club in slechte papieren zit is niet de schuld van de spelers. Zij hebben contracten afgesloten met de club en die zullen worden nageleefd. Daar is in consensus een overeenkomst voor afgesloten. Dat er een eind moest komen aan het chronisch tekort in de clubkas en de onenigheden die deze veroorzaakten binnen de organisatie is ook duidelijk, vandaar deze beslissingen. Dat de spelers liever vertrekken dan tegen een veel lagere vergoeding het nieuwe seizoen aan te vatten (en samen te vechten voor het behoud) is menselijk. Hebben ze ongelijk? Neen, absoluut niet. Maar in mijn naïviteit, wetende dat zo veel mensen dagelijks in de bres staan om voor deze amateurvereniging de financiën rond te krijgen (gratis en voor niks), is het mijn persoonlijke frustratie dat die solidariteit niet werkt in de andere richting. Het wordt hoog tijd dat voetbal terug een lokale volksport wordt, waar iedereen aan zijn trekken komt en waar de clubs spelen op een niveau waar alles in balans is: sportief, financieel, supporters, op vlak van organisatie... Wij willen dat doen vertrekkende vanuit de jeugdwerking. Zij zijn de basis van alles en gelukkig loopt dat bij Bornem beter dan bij meeste andere clubs. Ons plan om de doorstroming te realiseren voor onze eigen jeugd naar de A-kern hebben wij reeds gedaan op het ogenblik dat wij de nieuwe trainer Denis Dessaer aangesteld hebben. 

We zien enkele vaste waarden niet graag vertrekken en wij nemen het niemand kwalijk. Wij hopen dat zij het goed stellen in hun nieuwe clubs. Wij kijken zelf hoopvol en met vertrouwen de toekomst tegemoet. Wij willen bouwen op enkele ervaren spelers die samen met de jeugd, enkele ervaren jeugdige nieuwkomers en de nieuwe staff volgend jaar een doorstartjaar kunnen maken. Wij gaan dat pragmatisch moeten invullen en na elke stap kijken of- en waar verbeteringen mogelijk zijn zonder hiervoor opnieuw zwaar te moeten investeren. Of we zullen slagen hangt van veel factoren af, maar we hopen dat de supporters van KSV Bornem ons blijven steunen. Samen moeten we er alles aan doen om het behoud volgend seizoen te realiseren. Geef onze jonge talentrijke spelers het voordeel van de twijfel en geef ze alle steun. Toon ook af en toe wat begrip als het niet altijd vlekkeloos loopt.

Namens het Bestuur


 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws