Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem verliest barragematch met 1-4


08-05-2017

Eerste elftalBlijft het ‘achterpoortje’ van de redding open of dicht ?

LINK: foto's KSV Bornem – KVK Tienen

KSV BORNEM – KVK TIENEN   1-4

KSV Bornem speelde deze barragematch om het behoud naar het beeld van zijn afgelopen seizoen: goed begonnen, dan o.a. door pech (strafschop tégen, doelpunt afgekeurd, rode kaart tégen) geleidelijk aan weggezakt, en als gevolg daarvan in de slotminuten nog een paar overbodige doelpunten geslikt. Dat leidde tot een uitslag die buitenstaanders laat vermoeden dat de bezoekers veel sterker waren dan KSVB, maar in werkelijkheid was het een flauwe partij voetbal van twee gelijkwaardige ploegen die elk niet geheel toevallig op de 14de plaats eindigden in hun reeks.

De wedstrijd kon nochtans niet beter beginnen voor Bornem want al in de 2’ draaide Jente Hermans een vrijschop knap in de winkelhaak (1-0). KSV Bornem bleef drukken en in de 11’ devieerde Arne Ivens een vrijschop van Arne Van den Eynde naast het doel. De eerste keer dat KVK Tienen in het strafschopgebied kwam, kende de referee hen een penalty toe wegens onvrijwillig handspel van Hermans. Aanvoerder Singh schoot de gelijkmaker van op elf meter in de winkelhaak (13’, 1-1). KSVB bleef op zoek gaan naar een nieuwe voorsprong en Kurt Weuts kopte een verre inworp van Tim Vleminckx over doel (31’). Enkele minuten later dropte Vleminckx een vrijschop voor doel die aan de tweede paal werd binnen gekopt door Malick Gaye (36’). Dit doelpunt werd helaas afgekeurd (moeilijk te zien of het al of niet buitenspel was ?), en enkele minuten later schoot Ivens nog recht op doelman Hannes (39’). Maar zoals het dikwijls gaat in het voetbal: in de slotminuten van de eerste helft viel aan de overkant dan de 1-2 in plaats van 2-1… Eerst omzeilde Eboigbe de Bornemse buitenspelval, maar doelman Stefan Deloose pareerde de bal die ontzet werd door Kenny Christiaens (41’). Het was slechts uitgesteld want in de 43’ werd een Bornemse aanval afgebroken en op de counter stond Hermans tegenover twee Tiense aanvallers, waarna Grancea de bal mooi in de verste winkelhaak schilderde. Zo ging Tienen met een gevleide 1-2 voorsprong de rust in, want in de 45’ kopte bezoeker Vos nog een kopbal van Weuts van de doellijn.

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg KSV Bornem nog twee doelkansen: eerst een verre lob van de aan de rust ingevallen Karim Ben Liou die van onder de lat werd gebokst door doelman Hannes (51’); en even later miste de bezoekende keeper een hoge bal waarna Ivens hem over doel plaatste (58’). In het laatste halfuur maakte KVK Tienen, terend op zijn 1-2 voorsprong, er een karikatuur van een wedstrijd van. Van minuut 46 waren ze al bezig met tijd te winnen, de bezoekers gingen minstens tien keer tegen de grond met geveinsde blessures om alle tempo uit de wedstrijd te halen. Dat de 22-jarige scheidsrechter daar telkens in trapte, frustreerde KSVB uiteraard. Hij ontnam Bornem bovendien alle hoop op een gewettigde gelijkmaker toen hij een kwartier voor tijd Jente Hermans een tweede gele kaart gaf toen bij een gewone balbetwisting op een Bornemse hoekschop een Tienenaar weer ‘zwaar geraakt’ bleef liggen. Dat was meteen de doodsteek, want de bezoekers zaten met een man méér nu helemaal op rozen en KSVB ontbrak het (ook met 11 al) aan inspiratie en flitsen om de achterstand goed te maken. Met 10 moest het nu nog meer risico’s nemen, wat in de slotminuten leidde tot ruime verliescijfers. Eerst schoot de ingevallen Haroun een afgeweerde hoekschop onhoudbaar binnen (84’, 1-3), en even later kon Eboigbe van dichtbij de 1-4 binnen duwen (88’). Zoals gezegd een wel erg geflatteerde score in het voordeel van de bezoekers, die daarmee wel het behoud verzekeren en daar ging deze wedstrijd tenslotte om.

Voor KSV Bornem eindigt dit seizoen daarmee toch wel desastreus. In dit voorjaar van 2017 ging het constant bergaf, want met Nieuwjaar stond KSVB nog 10de maar in de laatste 14 matchen kwamen er slechts 12 punten bij. Door een samenloop van ongelukkige omstandigheden verzeilde Bornem vorige week zo in de slotminuut van de competitie alsnog van de 12de op die te mijden 14de plaats. KVK Tienen reed eigenlijk het omgekeerde parcours want leek voorlaatste te worden, maar eindigde de competitie met 11 op 18, en won vorige week de rechtstreekse confrontatie op SC Grimbergen dat het toen voorbij stak. Kortom, ‘moreel’ voordeel hadden de bezoekers alleszins.

Betekent deze nederlaag dat KSV Bornem naar de 3de Amateurs zakt ? Nog niet, maar het heeft wel de kans gemist om zélf te beslissen in welke reeks het volgend seizoen zal spelen. Nu kan het enkel afwachten waar het, dankzij anderen, zal belanden. Geen mens die daar op dit moment een zinnig antwoord op kan geven. Er moeten namelijk nog enkele ‘probleemdossiers’ opgelost worden: 1) eersteklasser Exc. Mouscron heeft nog geen licentie gekregen van het B.A.S. en indien dat zo zou blijven, degradeert Mouscron naar 1ste Amateurs; 2) dan is het ook nog de vraag of het altijd voor discussies zorgende W.S. Brussels wel een licentie krijgt voor 1ste Amateurs; en 3) VV Koksijde, dat zou degraderen uit 1ste Amateurs, heeft beslist om volgend seizoen niét meer aan te treden met een eerste elftal. Misschien is ons nog een ‘probleem’ ontgaan, maar voornoemde dossiers zorgen al voor genoeg onduidelijkheid over wié waar gaat spelen. Het ziet er alleszins naar uit dat KSVB nog een paar weken geduld zal moeten oefenen alvorens het te weten zal komen of het ‘achterpoortje’ van de redding open dan wel toe blijft… Daarvoor zal ook eerst de eindronde voor een bijkomende stijger naar 1ste Amateurs moeten gespeeld zijn. Eendracht Aalst en Thes Sport wonnen daar zondag en als ze dat nog eens doen, dan krijgen ze daarna Sp. Hasselt (de 13de uit 1ste Amateurs) en de winnaar van de Waalse confrontatie FC Luik - OC Charleroi nog voor de voeten. Naar verluidt zouden de behoudskansen van Bornem ook hier kunnen van afhangen. Als een Vlaamse club stijgt, zouden onze geel-roden hun plaats behouden in 2de Amateurs, is het die Waalse club die de eindronde wint dan zou KSVB dalen.
Een sportman wil uiteraard liefst zo hoog mogelijk meespelen, en dus is het begrijpelijk dat Bornem er de voorkeur aan geeft om in 2de Amateurs te blijven. Maar als het uiteindelijk toch degradatie wordt, kan men zich afvragen of dit zo ‘erg’ is. Realistisch bekeken moet men vaststellen dat KSV Bornem de jongste vier seizoenen 16de, 13de en twee keer 14de werd (met twee keer barragematchen), het was dus telkens knokken om de degradatie te ontwijken. Daar KSVB niet over een gefortuneerde geldschieter beschikt en het dus met beperkte middelen moet rooien, zou het misschien niet zo erg zijn om met een verjongde kern een reeks lager eens in de linkerkolom te eindigen zonder degradatiezorgen. Benieuwd wat het uiteindelijk zal worden…

DOELPUNTEN: 2’ J. Hermans (1-0); 13’ Singh (1-1, strafschop); 43’ Grancea (1-2); 84’ Haroun (1-3); 88’ Eboigbe (1-4)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Ivens, J. Hermans, Vleminckx, Vermeire, Gaye, Laurens (46’ Ben Liou), Serrou, Weuts, Van den Eynde

KVK TIENEN: Hannes, Vos, Renson, Candel, Singh, Carton, Diouck, Willems, Grancea, Dirix (82’ Haroun), Eboigbe
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws