Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KBVB: Bornem - Tienen gaat door en is beslissend !


05-05-2017

Eerste elftalEr is de voorbije dagen al heel wat geschreven over het belang van de wedstrijd KSV Bornem - KVK Tienen. De situatie op vrijdagmiddag 5 mei is als volgt: de wedstrijd KSV Bornem – KVK Tienen gaat door en is beslissend voor het behoud.

Een woordje uitleg:
Gisteren haalde KMSK Deinze zijn gelijk via het BAS en kreeg zijn 39 verloren punten terug die het eerder dit seizoen werd afgenomen door het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. Hierdoor zakken Sprimont, WS Brussels en VV Coxyde rechtstreeks uit eerste amateurklasse en speelt KSK Hasselt de eindronde voor dalers.
Omdat er door Sprimont en WS Brussels twee Waalse dalers in de eerste amateurklasse zijn blijft de winnaar van het duel tussen KSV Bornem en KVK Tienen sowieso in de tweede amateurklasse.

Voor de verliezer wordt het nog enkele weken bang afwachten. Omdat er met KSK Hasselt een Vlaamse club deelneemt aan de eindronde dalers eerste amateurklasse bestaat de mogelijkheid dat de verliezer tussen KSV Bornem en KVK Tienen degradeert naar derde amateurklasse. Vanaf komend weekend spelen Aalst, Boom, Thes, Racing Gent, Winkel Sport en Brakel in onze tweede amateurklasse een eindronde voor promotie. De twee ploegen die de tweede ronde van deze eindronde winnen zullen samen met Hasselt én een Waalse club (uit tweede amateur) een extra eindronde spelen. Wordt de finale van deze eindronde gewonnen door deze Waalse club, dan degradeert de verliezer tussen KSV Bornem en KVK Tienen naar derde amateurklasse.

We willen alvast onze excuses aanbieden indien bovenvermelde redenering fouten zou bevatten. Steeds moet men rekening houden met als, als, als, … Er kan nog altijd een aap uit de mouw komen ivm. licentieperikelen en lopende klachten waardoor er extra kansen zijn op degradatie voor de verliezer.

Zoals eerder deze week vermeld willen we het belang van de wedstrijd KSV Bornem - KVK Tienen blijven benadrukken. De winnaar blijft sowieso in de tweede amateurklasse, voor de verliezer wordt het nog enkele weken bang afwachten.

Laat ons zondag met zen allen afzakken naar het Breevenstadion en onze ploeg naar de overwinning schreeuwen. We verwachten iedereen met een geel-rood hart aanwezig.
Bij deze doen we ook een oproep aan al onze talrijke jeugdspelers om het eerste elftal te komen steunen, het is een wedstrijd waar ook hun toekomst vanaf hangt.

Let op: voor deze wedstrijden gelden vanuit de KBVB gedeelde inkomsten waardoor abonnementen jammer genoeg niet geldig zijn.
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws