Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing KSV Bornem - KVK Tienen


03-05-2017

Eerste elftalHet zal het ‘lot’ wel zijn zeker, dat het uiteindelijk nog KSV Bornem is dat tot een barragematch voor het behoud wordt gedwongen... Een maand geleden stond KSVB nog op de 10de plaats met 6 en 7 punten voorsprong op FC Gullegem en KVK Westhoek. Maar die twee clubs slaagden er in om in de laatste 10 wedstrijden méér punten te pakken dat in hun vorige 20. Al scoorde Bornem zelf te weinig, het werd de jongste weken ook geconfronteerd met een aantal verrassende uitslagen in andere matchen. Dat het nu uitgerekend in de slotminuut van de competitie nog helemaal verkeerd uitdraaide, is natuurlijk erg zuur. Gedurende de ganse competitie stond KSV Bornem nooit lager dan de 12de plaats, en pas in de 90ste minuut van de laatste competitiematch valt het door een ongelukkige owngoal naar die te vermijden 14de plaats. Want terwijl het zelf zo met 1-0 verloor bij vice-kampioen Sparta Petegem, won SK Sint-Niklaas in de 85’ met 1-0 van FC Izegem dat voordien nochtans 24 op 27 pakte. Dat Westhoek zou winnen van rode lantaarn SC Menen werd wel verwacht, maar ook daar werd het pas in de 80’ nog 4-3. Dat levert dus een ongelooflijke eindstand op: KSVB staat als 14de op amper 1 punt (!) van de 11de en met evenveel punten als de 12de ! Het is het aantal zeges dat dus het verschil maakt, en aangezien Bornem minder wedstrijden (slechts 8) won dan de concurrenten…

Daardoor krijgt het seizoen voor onze geel-roden komende zondag nog een verlengstuk in de vorm van een barragematch tegen de 14de van 2de Amateurklasse B. Het zag er naar uit dat dat SC Grimbergen zou zijn, maar op de slotdag van de competitie verloor het de rechtstreekse confrontatie met de 15de. KVK Tienen stond 2 punten achter Grimbergen en kon dus mits winst alsnog 14de worden. Hun 1-3 zege kreeg al vroeg vorm, waarbij Grancea een belangrijke rol speelde met een assist (0-1) en een doelpunt (0-2). Zo slaagde Tienen er dankzij een sterke 11 op 18 eindrush in om (à la Gullegem) in extremis nog Grimbergen te remonteren. Hun vorige verplaatsingen in Duffel en Londerzeel eindigden telkens op een gelijkspel, terwijl er thuis werd gewonnen van Overijse en Zwarte Leeuw en verloren van RFC Cappellen.

Komende zondag zijn het dus KSV Bornem (31 doelpunten) en KVK Tienen (29) die om 15 uur tegenover elkaar staan, twee ploegen die daar verzeild zijn o.a. omdat ze moeizaam de weg naar de netten vinden. Bij lottrekking werd dinsdag jl. op de Voetbalbond beslist dat die cruciale partij voor het behoud zal gespeeld worden in het Breeven. In geval deze match op een gelijkspel eindigt, volgen er verlengingen en blijft het ook dan nog gelijk zullen de strafschoppen beslissen. Er werd ook meegedeeld dat de gele kaarten van de competitie vervallen, zodat beide clubs geen geschorsten hebben. Bij KSVB komt in vergelijking met vorige zondag kapitein Tim Vleminckx terug na schorsing, wat bij Tienen ook het geval is voor Nadjim Haroun die in het seizoen 2013-2014 nog 17 wedstrijden speelde voor Bornem. De winnaar van deze wedstrijd zal normaal gezien zijn verblijf in 2de Amateurs verlengen, de verliezer moet dan afwachten hoé sommige ‘hangende zaken’ zullen aflopen. Daarmee wordt o.a. bedoeld: de zaak SK Deinze die deze week bij het B.A.S. wordt behandeld; en de licentieperikelen van W.S. Brussel.

Wij kunnen ons ook afvragen of het een voordeel is dat zo’n testmatch voor het behoud geen nieuwigheid is voor KSV Bornem. Het is immers nog maar van mei 2014 geleden dat het in dezelfde situatie verkeerde. KSVB eindigde toen 16de op 18 in 3de nationale en werd verwezen naar een eindronde om de degradatie te ontlopen. Bornem ging uiteindelijk de finale met 1-2 winnen op bezoek bij het Luikse FC Tilleur, dat dit seizoen overigens 2de eindigde in de Waalse 3de Amateurklasse B. Die finale moeten Tim Vleminckx, Arne Ivens, Kurt Weuts en Axel Hermans zich zeker nog levendig herinneren, want deze vier huidige Bornemspelers waren er toen ook al bij. Aan al wie KSV Bornem een warm hart toedraagt: kom zondag onze geel-roden aanmoedigen !

Let op: voor deze wedstrijden gelden vanuit de KBVB gedeelde inkomsten waardoor abonnementen jammer genoeg niet geldig zijn.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws