KSV Bornem stond op 1 minuut van sportieve redding

01-05-2017

Eerste elftal

KSV Bornem stond in de (voorlopig) laatste competitiewedstrijd tegen Sparta Petegem voor de opdracht om met minstens 1 punt huiswaarts te keren. Lukte dat niet dan moesten zowel Westhoek als Sint-Niklaas beide winnen. In dat geval zou KSV Bornem naar de barrages gestuurd worden als 14de in de stand.

KSV Bornem begon gretig en aanvallend aan de wedstrijd maar kwam niet tot grote doelkansen. Ook aan de overkant was er weinig doelgevaar, het leek veel op een doodgewone eindeseizoensmatch. Toch konden de Bornem-supporters in de tribune snel juichen wanneer bleek dat Westhoek reeds na 15 minuten tegen een 0-2 achterstand opkeek.

Tijdens de rust leek het scenario ideaal. KSV Bornem stond nog steeds 0-0 tegen Petegem maar moest het nog mislopen dan was er nog geen reden tot paniek aangezien Sint-Niklaas eveneens niet verder kwam dan 0-0 en Westhoek 1-2 in het krijt stond.

In Westhoek (tegen het reeds veroordeelde Menen) leken ze er een doelpuntenfestival van te maken. Na de gelijkmaker kort na rust kwam Menen opnieuw op voorsprong (2-3) in de 73ste minuut. Wanneer op 5 minuten tijd Westhoek de situatie rechttrok en de laatste 10 minuten met een 4-3 voorsprong stond besefte de Bornemaanhang dat Westhoek die punten toch nog zou pakken. Echter nog geen man overboord want Bornem deed nog steeds wat het moest doen, een punt pakken. En ook in Sint-Niklaas (tegen Izegem) stond het nog steeds 0-0.

Vijf minuten voor tijd werd het pas echt bibberen en beven in de tribune (de spelers kregen dit scenario gelukkig niet door op het veld) wanneer het bericht binnenkwam dat Sint-Niklaas toch nog die 1-0 gelukt was. Het zou toch niet waar zijn zeker? Smartphones aan de kant want KSV Bornem moest het nu echt wel volledig zelf doen: nog 5 minuten stand houden en die 0-0 behouden!

En dat leek te gaan lukken tot die allerlaatste minuut… De bal valt ongelukkig in de schoot van Kenny Christiaens en verdwijnt zo in eigen doel. 1-0 eindstand en die verdomde barragematch was een feit.

De ontgoocheling bij spelers, trainers en supporters was enorm groot. Gedurende een volledig seizoen stond KSV Bornem slechts 1 luttele minuut bij de laatste 3 in de stand geposteerd. Het is voor iedereen met een geel-rood hart bijzonder frustrerend dat het net de allerlaatste minuut van dit seizoen is.

Er rest ons niets anders dan ons bij de situatie neer te leggen. Volgende week zondag wordt in 1 extra wedstrijd bepaald of KSV Bornem alsnog in de 2de Amateurreeks blijft of nog moet vrezen voor degradatie (afhankelijk van oa. definitieve beslissingen rond Deinze en WS Brussel). Tegenstander wordt KVK Tienen, de 14de uit 2de Amateur B. Op dinsdag wordt geloot of deze wedstrijd in Tienen of Bornem doorgaat.
Laat ons nog 1 keer met ZEN ALLEN achter onze ploeg staan.

SPARTA PETEGEM: Vandenbossche, Verheuge, De Wulf, Gheeraert (46' Crispyn), Vandenbroucke, Vanborm R., Joye, Wullaert (51' Vansuypeene (88' Timmerman)), Weytens, De Coninck, Vanborm A.

KSV BORNEM: Deloose, Gaye, Ivens, Christiaens, Serrou, Weuts, Vermeire, Braet, Axel Hermans (80' Stef Laurens), Jente Hermans, Van den Eynde

DOELPUNTEN: 90' Christiaens (1-0, own-goal)