Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Voorbeschouwing Sparta Petegem - KSV Bornem


27-04-2017

Eerste elftalGeraakt KSVB met de hakken over de sloot ?

Cijfergewijs heeft KSV Bornem het dit seizoen eigenlijk niet slechter gedaan dan vorig seizoen. Het eindigde toen 14de met 38 punten uit 34 wedstrijden, nu staat het na 29 van de 30 matchen 12de met 34 punten. Het grote verschil is dat er vorig seizoen een kloof van 10 punten gaapte tussen KSVB en de laatste vier clubs, zodat er toen van degradatiegevaar geen sprake was. Dat er nu toch nog moet opgelet worden voor die 14de plaats die misschien naar een eindronde leidt, is het gevolg van opmerkelijke resultaten in de 3de periode. Zowel KVK Westhoek (14de) als SK Sint-Niklaas (13de) pakten 12 punten uit die 9 wedstrijden (Bornem 10), maar vooral FC Gullegem deed een merkwaardige remonte. Het pakte in de laatste 9 matchen 17 punten, wat dus net evenveel is als in hun vorige 20 partijen ! Daar zaten in de jongste weken een paar onverwachte uitzeges bij streekgenoten tussen: 2-3 op Winkel Sport en vorige zondag 0-2 op RC Harelbeke, waar het een kwartier voor tijd nog 0-0 was. Dat maakt dat Gullegem met nog een thuiswedstrijd tegoed nu quasi zéker niét de 14de zal worden.

KSV Bornem kan, door die gelijkmaker van RC Gent vorige zondag, nu alleen nog SK Sint-Niklaas en / of KVK Westhoek achter zich houden. Die clubs staan weliswaar respectievelijk 2 en 3 punten achter onze geel-roden, maar tellen wel al evenveel overwinningen zodat zij over KSVB zouden springen indien ze op gelijke hoogte komen qua punten. Die nummers 13 en 14 spelen zondag allebei een thuiswedstrijd, Sint-Niklaas tegen FC Izegem en Westhoek tegen rode lantaarn SC Menen. De kans dat zij winnen is ‘op papier’ dus groter dan die van Bornem, dat in dat geval een gelijkspel uit de brand moet slepen om 13de te worden. Sint-Niklaas en Westhoek moéten alleszins winnen, want met een gelijkspel kunnen zij (een zelfs verliezend) KSV Bornem niet meer inhalen.

Veel zal dus ook afhangen van de motivatie van de respectievelijke tegenstanders. Zal Izegem in Sint-Niklaas nog vol gaan voor winst en kan / wil Menen op Westhoek voor een (grote) verrassing zorgen ?  Bornem kan maar beter vooral op zichzelf rekenen om dat ene geruststellende punt te pakken. Wat uiteraard een lastige opdracht wordt op bezoek bij het 3de geklasseerde Sparta Petegem. Dat won niet alleen de 1ste periode met 26 op 30, maar won liefst 28 punten thuis (op 42) via 8 zeges en 4 gelijkspelen. Alleen kampioen RFC Knokke en RC Gent gingen daar winnen, maar beter kan KSVB zich misschien spiegelen aan de draws die Torhout KM en zelfs rode lantaarn SC Menen er gingen weghalen. Dan zouden onze geel-roden dat ook moeten kunnen, en zoals gezegd volstaat 1 punt om alvast Westhoek achter ons te houden. Het is jammer dat kapitein Tim Vleminckx deze laatste competitiematch moet missen nadat hij zondag een jammere 3de gele kaart kreeg voor een onvrijwillig handspel op de middenlijn. Bij Petegem zijn er geen geschorsten te noteren.

Het wordt zondag dus benieuwd (en enigszins bibberend) uitkijken waar ergens (in Sint-Niklaas, Westhoek of Petegem) de 14de zich beteuterd zal moeten instellen op een vermoedelijk verlengstuk van deze competitie door middel van een eindronde waarvan de winnaar alsnog aan degradatie ontsnapt. Al is er tot op vandaag door diverse factoren onduidelijkheid over die eventuele eindronde. Nog een goede reden om zondag tot het gaatje te gaan om dat ene punt alsnog over de streep te trekken, zodat KSV Bornem verzekerd is van ook volgend seizoen nog in de 2de Amateursafdeling aan te treden.


Voor deze laatste wedstrijd van het seizoen organiseert Geel-Rood een supportersbus. De bus vertrekt om 13u15 aan café Het Wiel, Puursesteenweg 2 te Bornem. 
Voor deze verplaatsing betalen leden van Geel-Rood slechts 8 euro, niet-leden kunnen mee voor 12 euro. Inschrijven verplicht via Maarten Janssens (maarten@geel-rood.be, 0474 67 05 81).
Dranken op de bus verkrijgbaar voor de prijs van amper 1 euro.
Supporters op post!
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws