Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Beloften winnen met 1-2 op Racing Club Gent


23-04-2017

BeloftenNa de onverdiende nederlaag op St Niklaas , de forfait-overwinning tegen Gullegem en het Paasweekend kon de competitie bij onze beloften terug starten. Vrijdagavond op RC Gent moesten onze beloften ervoor zorgen dat er met nog  2 wedstrijden te gaan een 6 op 6 noodzakelijk is om in de top 5 te komen.
En deze boodschap namen zij ook duidelijk mee naar Gent. Onze ploeg begon goed met druk naar voor en goede infiltraties, Gent was gevaarlijk op stilstaande fases met enkele goed getrapte hoekschoppen en vrije trappen.
Het was echter Bornem dat op 0-1 komt via een mooie actie van Stef Laurens.
Vanaf dan kruipt onze ploeg achteruit met nog weinig druk naar voor en terug kruipen op eigen helft. We worden ook te slordig in de passing en een lome balcirculatie.
Dan vraag je om de 1-1 en die krijg je als je de bal dan nog eens zelf weggeeft: 1-1 en meteen rust.
Terug een agressief vooruit verdedigend Bornem met veel druk op de bal en meteen enkele mooie kansen via Rik en Stef. Rik wordt voortdurend aangepakt zonder dat de scheids optreed ofwel fluit hij en vergeet hij voordeel te geven ofwel reageert hij gewoon niet op een penaltyfase met Lucas.
Toch Bornem terug de betere ploeg, Jelle zet dan Stef met een schitterende dieptepass alleen voor doel en die twijfelt niet voor de 1-2.
Vanaf de goal kruipt de ploeg weer terug wat teveel achteruit..
Gent moet komen en Bornem kan het zaakje afmaken op de omschakeling komt daar enkele keren heel dicht bij maar de laatste pass de juiste bal diep blijft uit .
Rc Gent kan doelman Robbe echter niet meer bedreigen en onze jongens blijven in hun organisatie de wedstrijd controleren.
Een volwassen wedstrijd van de ploeg dat met de juiste instelling de 3 punten mee naar huis nemen.
Meteen een goede start voor het weekend en laat dit de drive zijn voor onze A-ploeg zondag.
Onze beloften staan nu 6de met 43 punten en draaien een meer dan behoorlijk seizoen. Er gaan weer 4 spelers door naar de A-kern, een 7 tal spelers verlaten de club om hun sportieve carriere ergens anders verder te zetten op een degelijk niveau.
Bornem werkt dan ook verder aan de uitbouw van een nieuwe Beloftenkern waar eigen doorstroming prioriteit staat.
Heel wat aanvragen van testspelers uit de regio en zeker van Temse vanuit hun beloften en U19 kern die daar geen kans maken. Dit sterkt onze club in de overtuiging dat voor jonge spelers met ambitie KSV Bornem in de regio de club is waar je als jonge speler je ambitie mag en kan waar maken.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws