Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Kan KSVB zich zondag al veilig spelen tegen Gent ?


20-04-2017

Eerste elftalOp twee speeldagen van het competitie-einde zijn in 2de Amateurs A zowel de kampioen (RFC Knokke) als de twee rechtstreekse degradanten (SCT Menen en SK Halle) gekend. Wat KSV Bornem nu vooral interesseert, is: wié wordt de 14de en speelt wellicht een eindronde ? Nog 5 ploegen komen daar voor in aanmerking: van 10de RC Harelbeke (34 punten) over KSVB (33), SK Sint-Niklaas (32) en FC Gullegem (31) tot 14de KVK Westhoek (31). Dat is o.a. het gevolg van ‘verrassende’ derby-uitslagen op de 27ste speeldag (Winkel – Gullegem 2-3) en 28ste speeldag (Torhout – Westhoek 1-2 in de 87ste minuut). Dat heeft tot gevolg dat Bornem met twee gelijkspelen zijn voorsprong op de 14de zag slinken tot 2 punten.

Aansluitende op de wedstrijd is iedereen van harte welkom in de grote kantine voor het Slotfeest met gratis friet. Meer info: Slotfeest


Winst zondag in de laatste thuiswedstrijd is voor KSV Bornem dus wel zeer wenselijk als het de 14de achter zich wil houden. Als het zich zondag al veilig wil spelen, wordt het tegelijkertijd ook wel uitkijken naar de derby’s Harelbeke – Gullegem (waar beide ploegen nog punten nodig hebben), Temse – Sint-Niklaas en Knokke – Westhoek. Voor onze Wase buren ‘van over ‘t water’ kan er nog een cruciale rol weggelegd zijn in de strijd om de 14de plaats te vermijden. Na de derby tegen Sint-Niklaas staat er op de slotdag voor SV Temse immers ook nog een verplaatsing naar FC Gullegem op het programma. Het wordt ook benieuwd uitkijken of Knokke – Westhoek weer een West-Vlaamse verrassing zal opleveren. Als kampioen RFC Knokke doet wat het al gans het seizoen doet (bijna alles winnen), zou dat gunstig kunnen zijn voor KSVB. Op de vorige speeldag won Knokke nog met 6-1 van FC Izegem, op dat moment nochtans leider in de 3de periode met 21 op 21 ! Logisch bekeken mag dan toch verwacht worden dat de kampioen ook tegen 14de Westhoek kan winnen. Indien niét, zou Westhoek op de slotdag nog kunnen ‘ontsnappen’ via een thuiswedstrijd tegen het degraderende Menen.

In de laatste match voor eigen volk zou Bornem dus best KRC Gent kloppen, dat zoals KSVB op de jongste speeldagen twee keer gelijk speelde (0-0 op Halle en 1-1 tegen Winkel Sport) en het er even op leek dat zij ook nog moesten opletten. Maar de Gentenaars hadden op Paasmaandag nog een te herspelen thuiswedstrijd tegoed tegen rode lantaarn Menen, die ze met 3-1 wonnen waardoor voor hen alle gevaar is geweken.
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws