KSV Bornem haalt punt op FC Gullegem: 0-0

09-04-2017

Eerste elftal

Voor de belangrijke verplaatsing naar FC Gullegem posteerde trainer Denis Dessaer zichtzelf opnieuw in de basis. Tim Vleminckx, Kenny Christiaens, Kabba-Modou Cham keerden in vergelijking met vorige week terug in de basis. Arne Ivens startte op de bank.

In de eerste helft zagen we een KSV Bornem dat meer balbezit, meer doelkansen en meer druk naar voren toonde dan thuisploeg Gullegem die in de eerste helft geen noemenswaardige kans bij elkaar voetbalde en moeilijk over de middenlijn geraakte. Kansen waren er voor Bornem wel, maar scoren leek opnieuw zeer moeilijk: 8' Kabba legt af op Reda Serrou, die trapt rakelings naast; 11' Kurt Weuts stoort goed op een talmende en onzekere thuisdoelman, hij blokt het schot af maar de bal gaat naast; 14' mooie Bornemse combinatie en Vleminckx met de voorzet die door een verdediger voor een aanlopende Kabba in corner wordt gewerkt; 33' mooi één-tweetje tussen Arne Van den Eynde en Kabba waarop Van den Eynde goed inloopt maar opnieuw zit een verdediger er goed tussen; 34' Weuts met een voorzet, Kabba legt terug op Tom Vermeire die met een pegel de thuisdoelman tot een sterke redding verplicht, op de corner die erop volgt kopt Jente Hermans naar de kruising maar de keeper plukt; 41' voorzet Christiaens, Vermeire kreeg een duwtje en kon niet besluiten, vooraf ging een goeie actie van Kabba; 45' Weuts en Kabba proberen maar in de kluts geraakt de bal er niet in. Een eerste helft waarin Bornem domineerde en kansen creëerde maar de bal niet tegen de touwen kreeg.

De tweede helft herpakte Gullegem zich en had Bornem het moeilijker om gevaar te creëren. Nadat eerste Serrou (49') met een schotje de doelman probeerde te verslaan noteerden we 2 minuten later de allereerste echte kans voor Gullegem: Bekaert loopt Dessaer er af en trapt de bal uiteindelijk op de buitenkant van de paal! Zo'n 15 minuten later opnieuw gevaar van de thuisploeg via een plaatsbal van Stael op de counter, Stefan Deloose staat paraat met een goeie redding. Minuten later aan de overkant opnieuw Vermeire die gevaarlijk is maar de klutsbal gaat niet in doel. In het slotkwartier is Bornem opnieuw wat gevaarlijker: 73' voorzet Serrou, Van den Eynde probeert achter het steunbeen maar er staat nog een verdediger aan de eerste paal; 80' de ingevallen en heropgeviste Hervé Onana stuurt Weuts diep maar die kan de bal niet goed meenemen; 81' vrije trap Vermeire, Weuts kopt net naast; 90' prima voorzet Vleminckx, Weuts kopt over.

Bij een scoreloos gelijkspel denken supporters die de match niet zagen waarschijnlijk aan een draak van een wedstrijd. Niets was minder waar, ondanks het ontbreken van doelpunten zagen de toeschouwers een aangename wedstrijd om volgen. De wedstrijd op Gullegem kondigde zich vooraf aan als zeer belangrijk voor beide ploegen. Met een punt op verplaatsing mag je altijd tevreden zijn en er werd vermeden dat er verloren werd. Door dit punt is rechtstreekse degradatie voor KSV Bornem alvast niet meer mogelijk. Toch blijft het opletten om die 14de plaats (die 'recht' geeft op eindronde voor het behoud) te vermijden. Bij de concurrenten wonnen zowel Harelbeke (0-1 op Sint-Niklaas) als Westhoek (1-2 op Torhout). KSV Bornem blijft met nog 2 wedstrijden te spelen op een 11de plaats staan met nog 1 punt voorsprong op Sint-Niklaas en 2 op Gullegem én Westhoek. In de laatste 2 wedstrijden moet het minstens 1 van deze ploegen achter zich trachten te houden om een verlengd verblijf in de 2de Amateurreeks te verzekeren. Te beginnen binnen 2 weken in de laatste thuiswedstrijd tegen Racing Club Gent. Een tegenstander die met 34 punten op een 9de plaats prijkt (amper 1 meer dan Bornem) en eveneens nog niet 100% zeker is van het behoud. Om maar te zeggen: op amper 2 speeldagen strijden nog 6 ploegen om die 14de plaats te vermijden...

DOELPUNTEN: /

FC GULLEGEM: Vanderbeken, Vangheluwe (74’ Van Landschoot), Defevre, Pierre, Bekaert, Flederick, Vancraeyveldt, Dejonghe, Stael (78’ Simoens), Coppin, Oumedjeber

KSV BORNEM: Deloose, Vleminckx, Dessaer, Gaye, Christiaens, Serrou (77’ Onana), Cham, Weuts, Vermeire, J. Hermans en Van den Eynde (82’ Ivens)

GELE KAARTEN: 54’ Cham, 66’ Pierre, 77’ Gaye