Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Gehavend KSVB na rust dicht bij ‘halve stunt’


27-03-2017

Eerste elftalEENDRACHT AALST - KSV BORNEM  2-1

Een week na de stuntzege tegen R. Knokke FC moest KSV Bornem op bezoek bij de nr. 2, Eendracht Aalst. Helaas moest dat zonder viér spelers die er de leider onder hielden: Axel Hermans (knie) en Arne Ivens (kuit) bleken vrij ernstig gekwetst na het duel met Knokke; Jente Hermans lag ziek te bed en Stef Laurens was geschorst. Omdat daar dus de twee centrale verdedigers bij waren, zag trainer Denis Dessaer zich genoodzaakt om zelf nog eens het spelersplunje aan te trekken. Naast hem zette hij Nicolas Depret en op het middenveld probeerde de vorige week gekwetste Karim Ben Liou te depanneren (maar die bleef aan de rust opnieuw binnen). Om maar te schetsen dat de omstandigheden niet echt in Bornems voordeel waren.

Met een onuitgegeven verdediging bood KSVB wel behoorlijk weerwerk maar toch kon een vroege achterstand niet vermeden worden. Nog voor het kwartier kwam Aalst op voorsprong toen na een hoekschop Verstraeten van kortbij kon scoren (12’, 1-0). Bornem prikte direct tegen met een halve omhaal van Arne Van den Eynde die over de lat ging (14’). Eendracht bleef wel de dominerende partij en kreeg nog een uitstekende gelegenheid toen ex-Bornemspeler Mitu vrij mocht aanleggen, maar doelman Stefan Deloose duwde de open kans in hoekschop (26’). KSV Bornem ging op zoek naar de gelijkmaker, en doelman Vandennoortgaete moest in de voeten van Van den Eynde duiken (33’). Het was na een afgeweerde vrijschop van Tim Vleminckx dat de thuisploeg op tegenaanval de score verdubbelde toen De Rock met een deviatie via de binnenkant van de paal Deloose kansloos liet (35’, 2-0).

Bij deze tussenstand leek de partij gespeeld, maar wat bleek: op een door doelman Deloose onschadelijk gemaakte plaatsbal van Yala Lusala na (53’), maakte Aalst niet veel meer klaar in de tweede helft. KSVB trok het initiatief naar zich toe en een eerste kopbal van Kurt Weuts ging naast (54’). In het begin van de tweede helft kwamen er met Cham Kabba-Modou en debutant Thomas Braet nog twee vervangers in de ploeg, maar Bornem bleef drukken. De aansluitingstreffer kwam er bijna toen een vrijschop van Van den Eynde op de lat spatte en de herneming van Kenny Christiaens van de doellijn werd geveegd door verdediger De Man (65’). Het was slechts uitstel want uit die toegestane hoekschop van Van den Eynde kopte Malick Gaye toch de 2-1 binnen (66’). Daarna ontbrak het KSV Bornem aan het nodige tikkeltje geluk om alsnog een 2-2 gelijkmaker te scoren, zo ging nog een schot van Van den Eynde rakelings voorlangs het doel (82’). In de slotminuten kon de thuisploeg niets beter bedenken dan in duels aan de cornervlag op tijdwinst te spelen, terwijl er viér Aalsterse verdedigers op de middenlijn bleven kamperen… In het thuiskamp noemde men dat natuurlijk ‘verstandig uitspelen’, maar van een kopploeg mocht er op eigen (slecht) terrein tegen een gehandicapt team uit de rechterkolom toch wel wat méér spektakel verwacht worden.

Voor Aalst waren de 3 punten uiteraard het voornaamste, maar het moge duidelijk zijn dat het in de tweede helft helemaal niet te zien was wie nu de 2de uit de rangschikking was en wie het gehavend team uit de rechterkolom. Ondanks het uiteindelijke verlies mocht men gezien de omstandigheden bij KSVB dus toch op een verdienstelijke partij terugblikken. Na de stuntzege tegen leider Knokke leek het na rust terug op weg naar een ‘halve stunt’ tegen de nr. 2. Dat moet toch het nodige vertrouwen geven om in de resterende vier matchen nog enkele geruststellende punten te pakken. Dat zal immers nog nodig zijn ook, want zowel FC Gullegem (logisch tegen voorlaatste SK Halle) als KVK Westhoek (verrassend op Olsa Brakel) kwamen 3 punten dichter bij onze geel-roden, terwijl SK Sint-Niklaas (onze komende tegenstander) via een gelijkspel op gelijke hoogte kwam met Bornem. Alleen RC Harelbeke verloor ook. Dat maakt dat zich nu 5 ploegen binnen een speling van 4 punten bevinden. Sint-Niklaas en KSV Bornem gelukkig aan de bovenkant met 31 punten, Gullegem aan de onderkant met 27. In de wetenschap dat SK Halle nu quasi zeker 15de gaat worden, zouden het wel eens de onderlinge confrontaties kunnen zijn die gaan beslissen wie er 14de wordt. In dat verband heeft Westhoek het grote voordeel van nog een thuiswedstrijd tegoed te hebben tegen het veroordeelde SCT Menen. Vier andere clubs spelen elk nog twee rechtstreekse duels: komende zondag Bornem – Sint-Niklaas; op 8 april Sint-Niklaas – Harelbeke én Gullegem – Bornem; en op 23 april Harelbeke – Gullegem. Wie KSVB de voorbije week heeft zien spelen tegen de nummers 1 en 2 kan moeilijk aannemen dat er straks nog moet uitgekeken worden om niet te degraderen. Al is het nog niet zeker dat de 14de daarvoor in aanmerking gaat komen. De opdracht is hoe dan ook: zo snel mogelijk nog eens winnen.

DOELPUNTEN: 12’ Verstraeten (1-0); 35’ De Rock (2-0); 66’ Gaye (2-1)

EENDRACHT AALST: Vandennoortgaete, De Coninck (71' Diarra), Van Hoevelen, Marmitte, Yala Lusala, Mitu, Van Tricht (82' Claeys), De Rock (87' Baras), Verstraeten, De Man, F. Geenens

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Depret, Dessaer, Vleminckx (54’ Braet), Vermeire, Ben Liou (46’ Kabba-Modou), Gaye, Serrou (78’ Van Gysel), Weuts, Van den Eynde

GELE KAARTEN: 59’ Vermeire; 85’ Marmitte
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws