Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Zondag ontvangt KSV Bornem leider FC Knokke


15-03-2017

Eerste elftalLeider RFC Knokke al 19 wedstrijden ongeslagen !

De thuiswedstrijd tegen KSV Temse en de uitmatch op KFC Izegem (dat 18 op 18 pakte) leken wel erg veel op elkaar: twee keer ging KSV Bornem van 1-0 voor naar 1-2 achter... Dat KSVB ondanks die nederlagen allesbehalve werd weggespeeld, blijkt uit het wedstrijdverloop van beide  partijen. Tegen Temse ging Bornem rusten met een 1-0 voorsprong en in Izegem kwam het kort na de pauze 0-1 voor, maar helaas werd die voorsprong telkens in amper 6 minuten omgezet in een 2-1 achterstand. Dat het Bornem ook niet meezit, bewijzen de beslissende doelpunten: tegen Temse een ‘klutsbal’ en op Izegem een schot binnenkant paal. Een gelijkspel had telkens gekund, maar de realiteit is dat het 0 op 6 werd terwijl FC Gullegem en KVK Westhoek elk 3 punten pakten en SK Sint-Niklaas zelfs 6 !

Wij hebben er hier regelmatig op gewezen hoe de ‘kloof’ met de degradatieplaatsen stilaan kleiner werd. Vorige zondag deden RC Harelbeke en KSV Bornem in dat verband een slechte zaak, want de nummers 12 tot 15 uit de rangschikking krijgen hen nu echt in het vizier. In de wetenschap dat 14de Gullegem zondag naar het veroordeelde SCT Menen mag, kan die tot op 1 punt komen. Die West-Vlamingen lijken zich te redden, want zij hebben ook nog rechtstreekse thuisduels tegen Halle en… Bornem en een uit-derby op Harelbeke. Het programma van KSV Bornem oogt daarentegen weinig belovend met eerst confrontaties tegen de nummers 1 en 2 (RFC Knokke en Eendracht Aalst), daarna duels om uit het degradatiegevaar te blijven tegen Sint-Niklaas en Gullegem, en tot slot matchen tegen RC Gent en 3de Sparta Petegem.

Dat betekent niét dat er geen punten kunnen gepakt worden tegen die kopploegen, maar wij kunnen het toch niet als ‘rooskleurig’ voorstellen. Een voordeel is misschien dat tegen leider Knokke (14 x winst in laatste 15 matchen !) en 2de Aalst (leider met 12 op 12 in de 3de periode) verliezen ‘normaal’ lijkt, en de verwachtingen dus niet hooggespannen mogen zijn. Als er toch iets te rapen valt voor onze geel-roden, zal dat dus zuivere bonus zijn. Niet dat het er veel toe doet, maar toevallig leed Knokke vorige zondag zijn eerste puntenverlies sinds eind oktober ! Net als toen werd het 1-1 tegen Winkel Sport, maar tussenin realiseerde Knokke een indrukwekkende 42 op 42 met 14 opeenvolgende overwinningen. Dat de leider nog eens verloor, dateert zelfs al van de 5de speeldag (!) toen het 1-0 werd op Olsa Brakel. Ongeacht de uitslag in Bornem, staan de kustjongens er alleszins goed voor want een derde titel in vier jaar wenkt na eerdere promoties in 2014 én 2016.


Wil je voor aanvang van deze wedstrijd genieten van een heerlijke footlunch in onze Club 100? Schrijf je dan nog snel in via volgende link: footlunch KSV Bornem – Royal Knokke FC
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws