Zondag trok KSV Bornem naar FC Izegem, de nummer 5 uit de stand. Onder een stralend lentezonnetje zagen de aanwezige supporters een eerste helft die weinig om het lijf had. Verder dan een paar schuchtere pogingen kwamen beide ploegen niet waardoor we met een logische 0-0 de rust indoken.

De tweede helft begon beter en KSV Bornem klom vrij snel op voorsprong wanneer Tim Vleminckx een vrije trap voor doel brengt, Kurt Weuts hoog opklimt en de bal heerlijk in doel kopt (53' 0-1). KSV Bornem kan bijna een kwartier stand houden tot in minuut 66 er iets te laks werd verdedigd en de gelijkmaker tegen de touwen hangt (1-1). Amper 6 minuten later volgt zelfs de doodsteek voor KSVB: een plaatsbal draait rond Stefan Deloose op de binnenkant van de paal en gaat zo in doel (2-1).

De ontgoocheling bij spelers en supporters was nadien zeer groot. Puntengewin had er zeker ingezeten op Izegem (een gelijkspel had een correcte uitslag geweest). Toch keert KSV Bornem puntenloos huiswaarts en staat het de komende 2 weken voor zeer lastige opdrachten: volgende week de thuiswedstrijd tegen de ongenaakbare leider FC Knokke, de week nadien volgt een verplaatsing naar nummer 2 Eendracht Aalst. KSV Bornem staat momenteel nog wel op een gedeelde 10de plaats maar zowel Gullegem als Sint-Niklaas wisten hun wedstrijd te winnen waardoor de 'kloof' met de te vermijden 14de plaats geslonken is tot amper 4 punten. We willen nog niet te ver op de feiten vooruit lopen maar volgende week staat er Menen - Gullegem op de agenda en de confrontaties tegen Sint-Niklaas en Gullegem (na het 2-luik Knokke - Aalst) zouden wel eens beslissend kunnen zijn voor een verlengd verblijf in de 2de Amateurklasse. Al mag er ook niet te veel paniek in de rangen sluipen: op papier valt er tegen Knokke én Aalst niks te rapen en momenteel staan er nog 5 ploegen achter ons geposteerd waarvan er 2 of 3 zullen degraderen. 


FC IZEGEM: Depaepe, Hugeleir, De Deygere, Gombami (76' Scheldeman), Vandoorne, Oumedjeber, Delrue, Opbrouck, Nyoni, Pyck, Verkindere (62' Billiet)

KSV BORNEM: Stefan Deloose, Tim Vleminckx, Malick Gaye, Arne Ivens, Kenny Christiaens (76' Nicolas Depret), Reda Serrou, Karim Ben Liou (70' Stef Laurens), Kurt Weuts, Tom Vermeire, Axel Hermans (83' Jente Hermans) en Arne Van den Eynde

GELE KAARTEN: 42' Ben Liou

DOELPUNTEN: 53' Kurt Weuts (0-1); 66' Opbrouck (1-1); 72' Pyck (2-1)