Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSVB zondag op bezoek bij top 5-ploeg Izegem


09-03-2017

Eerste elftalHet zat KSV Bornem vorige zondag niet mee: zelf verloor het onverdiend tegen KSV Temse, en bovendien pakten de dichtste achtervolgers KVK Westhoek en SK Sint-Niklaas beiden de 3 punten. Zo blijft het vooral uitkijken naar wat de nummers 14 en 15 uit de rangschikking doen. Met nog zeven competitiewedstrijden te spelen heeft KSVB nog respectievelijk 6 en 7 punten voorsprong op die twee. Bonus die wellicht nog van pas kan komen omdat Bornem het in de komende weken moet opnemen tegen liefst 4 ploegen van de eerste 5 ! Dat begint komende zondag met een verplaatsing naar nr. 5, KFC Izegem, en daarna volgt nog de complete top-3 in volgorde (RFC Knokke, Eendracht Aalst en Sparta Petegem). Een zwaar programma dat echter niet noodzakelijk zonder punten moet afgesloten worden, want zwaar verslagen is KSV Bornem dit seizoen slechts zelden.

Voorlopig gaat KSVB zondag voor de laatste keer op bezoek bij het huidige KFC Izegem, dat het voor zijn doen uitzonderlijk goed doet dit seizoen: na Nieuwjaar verzamelde die ploeg 17 punten op 24 ! In de vorige drie seizoenen eindigde Izegem twee keer 14de en eens 16de, en nu het op fusioneren staat is het plots 5de. Die club gaat komende zomer samensmelten met OMS Ingelmunster, dat het momenteel zelf ook erg goed doet met een 2de plaats in 3de A Amateurs ! In de nieuwe clubnaam zal er na de fusie geen sprake meer zijn van Izegem noch Ingelmunster, het wordt KFC Mandel United. Die nieuwe club zal volgend seizoen haar thuiswedstrijden spelen in het stadion van Ingelmunster, om dan vanaf september 2018 terug te keren naar het tegen dan vernieuwde stadion van Izegem. Op dat moment zal de huidige voorzitter van Ingelmunster dan voorzitter worden van Mandel United. Wanneer twee clubs die het nu elk zo goed doen toch samenvloeien tot één, spreekt het voor zich dat er dan ook hogere ambities moeten zijn. Die werden ook uitgesproken op een persconferentie: op korte termijn wordt de Eerste Amateurklasse geviseerd, en tegen 2026 (jaar waarin KFC Izegem 100 jaar zou bestaan) zelfs de Eerste Klasse B.

De supportersbus vertrekt om 12u45 aan café Belle Vue, Boomstraat 10 te Bornem. Voor deze verplaatsing betalen leden van supportersclub Geel-Rood slechts 8 euro, niet-leden kunnen mee voor 12 euro. Inschrijven verplicht via Maarten Janssens (maarten@geel-rood.be, 0474 67 05 81).
Dranken op de bus verkrijgbaar voor de prijs van amper 1 euro.
Supporters op post!
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws