Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Zondag ontvangt KSV Bornem de buren van KSV Temse


01-03-2017

Eerste elftalNa het 0-2 verlies tegen Winkel Sport werd er met enige argwaan uitgekeken naar de volgende twee wedstrijden op verplaatsing. Ook al omdat op dat moment hoofdtrainer Bart Selleslags en KSV Bornem uit elkaar gingen. Maar dat bleek uiteindelijk geen negatief effect te hebben op die twee resultaten. Integendeel, na een desastreuze 6 op 33 werden plots 4 punten op 6 gepakt. Eerst een verdiende 1-2 op KVK Westhoek dat nochtans de pas aangeworven eersteklassespeler Coulibaly (ex-AA Gent en KV Oostende) opstelde, en vervolgens een logische 0-0 op RC Harelbeke. Zo behield KSVB een veiligheidsmarge tussen hen en de degradatieplaatsen. Al was die na de winst op Westhoek 8 en 9 punten op de nummers 14 en 15, en na het gelijkspel op Harelbeke (nu dus) nog maar 7 punten op allebei… Dat komt omdat zowel Westhoek als FC Gullegem wonnen en dus 2 punten dichterbij kwamen.

Aan KSV Bornem om er voor te zorgen dat het in de resterende 8 wedstrijden toch buiten schot blijft voor die nummers 14 en 15. In de laatste 5 matchen speelde KSVB 3 keer gelijk, het won én verloor 1 keer. Het grote euvel is dat er zo moeilijk gescoord wordt, op Harelbeke al voor de 6de keer helemaal niét. Met 24 doelpunten in 22 matchen maakte Bornem amper 1 goal méér dan rode lantaarn SCT Menen… Benieuwd of daar in één van de weinige derby’s iets aan kan gedaan worden tegen de buren van KSV Temse, want die zijn na Nieuwjaar goed bezig (10 op 15). Op de vorige speeldag wonnen ze nog van kopploeg Winkel Sport dankzij 2 doelpunten van Amin Kabir. Die partij leverde hen ook wel 2 geschorsten op: de van Lommel overgekomen Jan Mertens (9de geel !) en de ex-KSVB-speler Jorrit Dhaeseleer (3de geel). Daar staat tegenover dat bij KSV Bornem Malick Gaye zal ontbreken (6de geel). Afgaande op de meest recente statistieken van deze derby in het Breeven heeft KSVB zeker kans op puntengewin. Het werd hier achtereenvolgens 3-2 winst, 2 keer na elkaar 0-0 gelijk, en vorig seizoen 2-1 winst. Het is dus al van in het seizoen 2011-2012 geleden dat KSV Temse nog kwam winnen in Bornem.

Iedereen weet dat er intussen ook een extra-sportief kantje aan deze derby is gekomen. Dat begon met de melding van hoofdtrainer Bart Selleslags dat hij zou stoppen aan het eind van dit seizoen. Maar toen hij 3 dagen voor de wedstrijd op Westhoek op de website van KSV Temse werd voorgesteld als hun nieuwe trainer voor volgend seizoen, leek het beter om direct uit elkaar te gaan in de wetenschap dat de eerstvolgende thuiswedstrijd Bornem – Temse was. Die wat vervelende situatie kreeg intussen helaas nog een dubbel vervolg toen eerst KSVB-doelman Stefan Deloose als de komende keeper van Temse werd aangekondigd, en nadien ook middenvelder Tom Vermeire als toekomstige Temse-speler werd voorgesteld. Dat zoveel verloop van Bornem naar Temse werd aangekondigd vlak voor de onderlinge confrontatie zal allicht geen toeval zijn. Feit is dat het onder buren alleszins tactvoller zou geweest zijn van tenminste te wachten met het bekendmaken van die transfers tot NA de derby…

Met nog een aantal belangrijke wedstrijden te spelen, moest KSV Bornem dus snel een nieuwe hoofdtrainer aanstellen. Er werd besloten om de ervaren centrale verdediger Denis Dessaer (33) zijn kans als hoofdtrainer te geven tot eind dit seizoen, met een optie naar volgend seizoen toe. Hij ként uiteraard de spelersgroep goed waarvan hij zelf deel uitmaakte. Hij gaf er de voorkeur aan om nu te stoppen als speler, liever dan speler-trainer te worden. Wél blijft hij trainen om bij een eventueel teveel aan schorsingen en blessures de ploeg uit de nood te helpen.


Zoals eerder aangekondigd ontvangt iedere bezoeker 50% korting op de inkomprijs. Met grote dank aan onze partners Brandstoffen Maes en VRD. Mis dé derby niet !
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws