Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem pakt verdiend punt op KRC Harelbeke


20-02-2017

Eerste elftalNieuwbakken coach Denis Dessaer stond voor zijn eerste opdracht voor een verplaatsing naar KRC Harelbeke, een ploeg die op gelijke hoogte met KSV Bornem stond. Dessaer startte met dezelfde basiself dan vorige week op het veld van Westhoek.

In de eerste helft leek de studieronde wel zeer lang te duren. Uiteindelijk zagen de supporters een helft met amper 4 noemenswaardige doelkansen waarvan 3 voor KSV Bornem. Na amper 5 minuten gaf Arne Van den Eynde een perfecte voorzet op Kurt Weuts die voor doel opduikt maar te snel moet beslissen en de bal hoog over doel duwt. Halfweg de eerste helft nog een gekraakt schotje van Reda Serrou en 10 minuten later een mooie voorzet van diezelfde Serrou, Weuts legt af op Van den Eynde maar die trapt te wild over en naast doel. Zoals gezegd viel de eerste (en enige) doelkans van de thuisploeg in de eerste helft pas in de 43ste minuut maar uiteindelijk doen ze hier veel te weinig mee om echt gevaarlijk te zijn.

De tweede helft toont ons gelukkig wel meer doelkansen, al zijn de meeste 'kansen' maar pover te noemen. Een kort opsomming voor Harelbeke: 46' te zwak in handen van Deloose; 50' schot net over doel; 52' bal wordt door Deloose gelost maar niemand goed gevolgd; 82' schot door Deloose klemvast gepakt. KSV Bornem stelde daar een afvallende bal tegenover die meteen door Malick Gaye op de slof werd genomen, maar bal vloog tot bijna de cornervlag (48'). Arne Ivens komt goed ingelopen op een vrije trap van Van den Eynde maar maakt dan een fout op de doelman (55'). Een minuutje later een kans voor de ingevallen Kabba maar de doelman zit er goed tussen. De allerbeste kans van de wedstrijd staat op naam van Reda Serrou, op het uur haalt hij hard uit en de thuisdoelman heeft een prima save in huis om de bordjes in evenwicht te houden. Nadat een vrije trap van Van den Eynde eerst zeer zwak recht in de muur wordt getrapt, gaat Tom Vermeire bijna met een foute terugspeelbal van Harelbeke aan de haal. Ondertussen zijn we in de laatste 20 minuten terecht gekomen wanneer Serrou een prima voorzet geeft op Weuts, die kopt terug naar het centrum maar Kabba lijkt iets te veel tijd nodig te hebben om er gevaar uit te halen. En de beste kans voor Harelbeke? Die komt er nog in de slotminuut! Al zou het zeer pijnlijk geweest zijn dat net Weuts de bal in eigen doel zou koppen (centimeters naast).

Hoe aangenaam de wedstrijd van vorige week in Westhoek om volgen was voor de neutrale toeschouwer, hoe saai om volgen de wedstrijd tussen KRC Harelbeke en KSV Bornem was. Al vrij snel zag je aankomen dat deze wedstrijd wel eens op een brilscore kon eindigen. Veel te weinig uitgespeelde kansen om er een leuke wedstrijd van te maken. Al kan KSV Bornem uiteraard positief terugblikken, het haalt een verdiend punt op verplaatsing nadat het bijna de volledige wedstrijd de betere ploeg was én het amper of geen doelkansen weg gaf. Denis Dessaer en zijn team hebben nu een weekendje vrij om de week erna present te zijn voor dé derby: KSV Bornem is op zondag 5 maart gastheer voor de buren uit KSV Temse.

KRC HARELBEKE: Merlier, Van den Bergh, Vlieghe (72' Woodruff), J. Noppe, Romont (76' C. Noppe), Vercouter, Maleon, De Loof, Vanneste, Techel, Lebsir (68' Selmani)

KSV BORNEM: Stefan Deloose, Tim Vleminckx, Malick Gaye, Arne Ivens, Kenny Christiaens, Reda Serrou, Karim Ben Liou (43' Kabba-Modou Cham), Kurt Weuts, Tom Vermeire, Axel Hermans en Arne Van den Eynde (87' Stef Laurens)

GELE KAARTEN: 56' De Loof, 76' Gaye, 79' Van den Bergh
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws