Net als bij de vorige verplaatsing op SK Halle staat KSV Bornem ook komende zondag weer voor een 6-puntenmatch met het oog op het vermijden van de degradatie. Niemand die na de eerste periode van 10 wedstrijden (18 op 30) dacht dat wij dat woord dit seizoen nog zouden moeten gebruiken. Niet dat wij pessimistisch willen doen, maar die desastreuze tweede schijf van 10 matchen (6 op 30) noopt ons intussen tot het nodige realisme. De kloof met de te vermijden 14de plaats is geslonken tot slechts 5 punten, en zelfs de 15de (die zéker degradeert) telt maar 7 punten achterstand meer. Bovendien is het opmerkelijk dat SK Halle (7 op 9) en FC Gullegem (6 op 6), wekenlang de nummers 14 en 15, de jongste weken voor hun doen veel punten pakken terwijl KSVB het moest stellen met 7 opeenvolgende wedstrijden zonder winst (2 op 21). Dat Bornem amper 9 goals maakte in de 10 matchen van de tweede periode verklaart al veel. Het is zeker waar dat het meerdere keren anders had kunnen verlopen: wereldsave van de Menense doelman in de slotminuut bij   1-1; gelijkmaker geïncasseerd in de slotminuut op Sint-Niklaas (2-2) én op Halle (1-1); twee keer een strafschop gemist tegen Winkel Sport… Tel die punten erbij en er is geen probleem, maar daar hebben we nu niets aan.

Iedereen zal wel beseffen dat KSV Bornem vanaf nu écht moet uitkijken, want de wedstrijd van komende zondag op KVK Westhoek is niets minder dan een 6-puntenmatch. Bij nieuw verlies van KSVB komt de 14de op 2 punten, als onze geel-roden eindelijk nog eens winnen kan de kloof echter terug 8 punten worden. Toevallig heeft Westhoek net zo’n miserabel parcours afgelegd in de 2de periode als Bornem: beiden gedeeld laatste met 6 punten. Ook van die West-Vlamingen was dat niet verwacht, want zij trokken vorige zomer toch vier spelers van VV Koksijde aan waaronder spelmaker Ternier. Om de degradatie te vermijden werden eind januari jl. nu nog twee spelers uit de A-kern van eersteklasser Moeskroen binnengehaald: Maksum Bah uit Guinée en de Fransman Corentin Koçur. Die kunnen inspringen voor de zondag geelgeschorsten Yannick Euvrard en Jason Robaeys, bij KSV Bornem komt Cham Kabba-Modou terug na een gele schorsing. Het lijkt KVK Westhoek menens met de 'operatie-redding' want in de krant van woensdag werd nog een transfer aangekondigd. Na eerder al twee bovenvernoemde A-spelers van eersteklasser Moeskroen heeft het nu nog een ex-eersteklassespeler aangetrokken. De Afrikaanse spits Elimane Coulibaly (36), die eerder speelde voor AA Gent, Moeskroen, KV Kortrijk en KV Oostende, komt nu ook Westhoek versterken.

Naast dit onderling duel wordt het ook uitkijken naar de wedstrijden Halle – Temse, Petegem – Sint-Niklaas en RC Gent – Gullegem, vooral om te zien hoe de rechtstreekse concurrenten het daarin van af hebben gebracht.

Voor deze belangrijke en verre verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus. De bus vertrekt om 12u45 aan café Belle Vue, Boomstraat 10 te Bornem.
Leden van Geel-Rood betalen slechts 8 euro, niet-leden kunnen mee voor 12 euro. Inschrijven verplicht via Maarten Janssens (maarten@geel-rood.be, 0474 67 05 81). Dranken op de bus verkrijgbaar voor de prijs van amper 1 euro. Supporters op post!