KSV Bornem - Winkel Sport (0-2): verslag en foto

06-02-2017

Eerste elftal

Foto’s: KSV Bornem – Winkel Sport

Met Winkel Sport was de huidige nummer 3 uit de stand én grote kandidaat voor de eindronde op bezoek in het Breevenstadion. Op papier geen makkelijke opdracht voor KSV Bornem al was het klasseverschil in de eerste helft niet zo bijzonder groot. KSV Bornem begon goed aan de wedstrijd en de eerste kansjes waren dan ook voor de thuisploeg: 7' kopbal Arne Van den Eynde (over); 9' snelle en scherp voorzet Tim Vleminckx, Van den Eynde met een reuzekans maar keeper werkt in hoekschop. Op de hoekschop die erop volgt legt Kurt Weuts terug op Malick Gaye die zijn kopbal niet kan richten en over doel kopt. Op het kwartier is er dan Winkel Sport met enkele pogingen maar Stefan Deloose zit er telkens goed tussen. De mooiste aanval wordt in minuut 20 op de mat gelegd, na verschillende stations wordt de voorzet van Reda Serrou in corner gewerkt. Kansen en goede wil waren er wel voor KSV Bornem, aan de overkant gaat een minuut later de bal (terecht) op de stip nadat Malick Gaye een aangeschoten bal op de hand krijgt. Vanaudenaerde twijfelt niet en brengt de bezoekers op voorsprong (0-1). Rond het halfuur een leuke combinatie tussen Serrou en Van den Eynde die de bal teruglegt op Weuts, maar diens schot gaat over. Drie minuten voor rust dé cruciale fase voor KSV Bornem. Ook Winkel Sport maakt handsspel in de 16, ook hier gaat de bal terecht op de stip. Hierbovenop 2de geel voor Vanfleteren zodat Winkel de volledige tweede helft met zijn tienen verder moet. In de discussie die erop volgt komen er nog enkele kaarten zodat strafschopnemer Weuts meer dan 2 minuten moet wachten eer hij zijn elfmeter kan trappen. Niet ideaal voor de concentratie en hij trapt de bal uiteindelijk op de paal! Jammer voor Weuts die net zijn 100ste wedstrijd voor KSV Bornem afhaspelde. Kort erna kan het zelfs 0-2 worden maar na een goeie tussenkomst van Deloose strandt de bal op de lat.

In de tweede helft verwatert de wedstrijd volledig. Niet mooi om aan te zien, weinig doelgevaar en KSV Bornem kan ook tegen 10 tegenstanders niet veel meer klaar maken. Winkel maakt er in de 65ste minuut op counter nog 0-2 van en wedstrijd gespeeld. Lichtpunt bij KSV Bornem was de invalbeurt van Rik Verbiest. Deze 17-jarige beloften-speler mocht 25 minuten lang zijn kunnen tonen aan het publiek.

Doordat winst de laatste weken uitblijft, moeten we jammer genoeg naar onderen beginnen kijken. De buren uit Temse zijn dit weekend over ons gesprongen en zowel Halle als Gullegem wonnen. Op die manier is de kloof met de derde laatste KVK Westhoek geslonken tot amper 5 punten. En laat KVK Westhoek nu net de tegenstander van volgende week zondag zijn. KSV Bornem heeft dus nogmaals de kans om zijn positie in het klassement iets geruststellender te maken.

KSV BORNEM: Stefan Deloose, Tim Vleminckx, Malick Gaye (46' Denis Dessaer), Arne Ivens, Kenny Christiaens, Reda Serrou (65' Rik Verbiest), Karim Ben Liou, Kurt Weuts, Tom Vermeire, Axel Hermans, Arne Van den Eynde (79' Jente Hermans)

WINKEL SPORT: Dhoest, Vandendriessche, Verhooghe, Reuse, Voskanian, Vanfleteren, Lutun (87' Sucaet), Velghe, Mahau (79' Bostoen), Khiter (69' De Rechter), Vanaudenaerde

GELE KAARTEN: 23' Khiter, 34' Christiaens, 43' Velghe, Gaye (44')

RODE KAARTEN: 43' Vanfleteren (2x geel)

DOELPUNTEN: 22' Vanaudenaerde (0-1, pen.), 65' Mahau 0-2