Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Soort ‘zespuntenmatch’ voor KSV Bornem in Halle


18-01-2017

Eerste elftalDoor vorige zondag zelf niét te winnen tegen rode lantaarn SCT Menen, en tegelijkertijd de verrassende winst van SK Halle op promotiekandidaat Winkel Sport, kreeg de wedstrijd van komende zondag Halle – Bornem plots het karakter van ‘zespuntenmatch’. Voor de te vermijden 14de plaats (die eventueel ook een degradatieplaats kan zijn) deed Bornem immers een slechte zaak. Het nog steeds 14de staande SK Halle kwam door die verrassende winst op Winkel Sport tot op 6 punten van KSV Bornem. Winst of verlies in Halle – Bornem kan dus een groot verschil maken: de kloof tussen beide clubs kan oplopen tot 9 punten of slinken tot 3 punten !

Terwijl KSVB er maar niet in slaagt van nog eens een wedstrijd te winnen, lukte Halle recent een 7 op 9 met vooral vorige zondag die ‘surprise’ van de dag. Het won niet alleen met 0-1 op Winkel via een vrijschopdoelpunt van diepe spits Hamza Amazou, het forceerde die winst met 10 spelers want op het uur werd bij 0-0 Yannick Wagner met rood uitgesloten. Bij Halle noemde men dit dan ook hun beste match van het seizoen. Voor het Bornem van de eerste helft tegen Menen ziet dat er dus niet goed uit, het wordt hopen op het KSV Bornem van het laatste halfuur want anders belooft het een hachelijke onderneming te worden.

In de tweede periode heeft SK Halle het met 9 punten al beduidend beter gedaan dan Bornem met 5 punten. Opvallend is wel dat de Brabanders in die 8 wedstrijden nog maar 5 doelpunten maakten. Als KSV Bornem nu eens komaf zou maken met die slechte gewoonte van telkens binnen het halfuur op achterstand te geraken (5 keer op rij), dan zit er misschien toch puntengewin in want een scoremachine is Halle dus niet (evenmin als KSVB). Al moeten we zeggen dat de 2-1 zege van Bornem thuis tegen Halle ook niet overtuigend was. Op eigen terrein wonnen de Brabanders 2 keer (tegen Menen en Izegem), speelden ze 3 keer gelijk (tegen Gullegem, Aalst (!) én Petegem !!) maar verloren ook 4 keer. Het wordt dus allicht weer een dubbeltje op zijn kant. Bij KSVB komt kapitein Tim Vleminckx terug na schorsing, maar nu zijn Arne Ivens en Malick Gaye geschorst en blijft allicht ook Denis Dessaer (zondag gekwetst vervangen na 22 minuten) aan de kant. Dat wordt dus ‘puzzelen’ aan een fel gewijzigd elftal, wat niet noodzakelijk faliekant hoeft af te lopen.

Even vermelden dat supportersclub Geel-Rood voor deze verplaatsing GEEN supportersbus organiseert.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws