KSV Bornem - SCT Menen (1-1): verslag en foto

16-01-2017

Eerste elftal

Foto’s: KSV Bornem – SCT Menen

In onze voorbeschouwing stelden we dat KSV Bornem ‘op papier’ een mooie kans kreeg om tegen rode lantaarn SCT Menen een grote stap te zetten naar een seizoen zonder degradatiezorgen. Op eigen terrein tegen de laatste zou die rij mindere resultaten toch eindelijk moeten afgesloten worden. Helaas, ook deze keer liep het niet zoals verhoopt en kon er niét gewonnen worden. De wedstrijd had er vermoedelijk helemaal anders uitgezien, als die dubbele doelkans die KSVB al in de 2de minuut kreeg, binnen was gegaan. Maar de voortreffelijke doelman Degruyter weerde eerst een schot van Kabba-Modou af, en ook bij de herneming van Kurt Weuts (2’) lag hij in de weg. Daarna maakte Bornem, op een door de keeper afgeweerde ver schot van de al vroeg voor de gekwetste Denis Dessaer ingevallen Arne Van den Eynde (24’), in de eerste helft evenwel niets meer klaar. Het had integendeel doelman Stefan Deloose nodig om Menen op gelijke hoogte te houden: in de 3’ moest hij een kopbal van Meulenyzer van onder de lat in hoekschop boksen; en in de 11’ spatte een knal van Cardon uiteen op zijn vuisten. De derde kans was de goede voor de bezoekers: bij een hoekschop die in een kluwen maar niet weg geraakte, kon Sennesael uiteindelijk de bal van kortbij over de doellijn duwen (31’, 0-1). Dat werd ook de teleurstellende ruststand die weinig goeds in de rangschikking voorspelde.

Op die dubbele doelkans in de openingsminuten na had de Menense portier in het eerste uur nauwelijks werk gehad. Het sein om op dat moment een dubbele wissel door te voeren bij KSV Bornem, dat met het duo Hervé Onana – Reda Serrou in de plaats van de twee vleugelverdedigers het wedstrijdbeeld wou veranderen. Dat lukte ook, want was voor rust KSVB onkennelijk zwak dan kwam in het slothalfuur SCT Menen er nog amper aan te pas. Toen in een geharrewar bij een hoekschop de ingevallen Onana aan de trui werd getrokken, kende de scheidsrechter een strafschop toe die door Weuts keurig werd omgezet (68’, 1-1). Nauwelijks 3 minuten later leek de winst zowaar nog te lonken toen Weuts een voorzet van Axel Hermans van vrij dicht krachtig onder de lat kopte, maar doelman Degruyter duwde met een wereldsave de bal nog in hoekschop ! Dat had de 2-1 moeten zijn, maar de bezoekende keeper speelde een sterke partij. Onana verscheen ook nog eens schuin voor hem, maar weer redde hij in hoekschop (83’). Wat pech was er mee gemoeid toen 2 minuten voor tijd op aangeven van de ingevallen Serrou weer Weuts een kopbal zag eindigen op de buitenkant van de paal (88’). Elke ploeg nam dus één helft de bovenhand zodat het 1-1 gelijkspel uiteindelijk wel een correcte uitslag leek. Al mag gevreesd worden dat beide ploegen daar niet tevreden mee waren. Het in hoge puntennood verkerende SCT Menen zag een gouden driepunter nog verloren gaan, en uiteindelijk had Bornem met die paar grote doelkansen in de slotfase ook nog méér kunnen rapen.

Dat er niet werd gewonnen, was ook jammer voor Arne Ivens die in de bloemen werd gezet voor zijn 200ste competitiewedstrijd met KSV Bornem. Ook de scheidsrechter kende geen medelijden want hij gaf Arne een gele kaart die hem de komende match doet missen (net als voor Malick Gaye was het voor Ivens zijn 3de kaart, zodat beiden dus geschorst zijn zondag). Het blijft toch merkwaardig dat dezelfde spelers die met zo’n knappe 18 op 30 aan de competitie begonnen, daarna aan amper 5 op 27 komen. Dat kan men al geen ‘dipje’ meer noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de supporters naar de onderkant van de rangschikking beginnen te kijken. Met die 1-1 gelijkmaker voorkwam KSVB alvast dat SCT Menen 3 punten dichterbij kwam, en omdat FC Gullegem verloor in Aalst is de kloof met de twee rechtstreekse degradatieplaatsen nog steeds 12 punten breed met nog 12 matchen te spelen. Voor die ook te vermijden 14de plaats (wat eventueel ook een dgradatieplaats kan zijn) deed Bornem echter een slechte zaak. SK Halle, de 14de, ging verrassend winnen op kopploeg Winkel Sport en staat nu op maar 6 punten van KSV Bornem. En komende zondag staat Halle – Bornem op het programma…, als eerste van drie verplaatsingen op vier wedstrijden. Een ongunstige kalender dus de komende maand. Voor het KSVB van de eerste helft tegen Menen ziet dat er niet goed uit, het wordt hopen op het Bornem van het laatste halfuur. Want verplaatsingen naar Halle en Westhoek, twee ploegen die nu nog achter KSV Bornem staan, beloven hachelijke ondernemingen te worden bij ploegen die de punten ook hard nodig hebben.

DOELPUNTEN: 31’ Sennesael (0-1); 68’ Weuts (1-1, strafschop)

KSV BORNEM: Deloose, Depret (59’ Serrou), Ivens, Dessaer (22’ Van den Eynde), Christiaens (59’ Onana), Gaye, Vermeire, Ben Liou, A. Hermans, Kabba-Modou, Weuts

SCT MENEN: Degruyter, Claeys, Meulenyzer, Buysse, Geldhof, Peers, Derrag, Mwika Mula, Cardon (44’ Verbrugghe), Mahieu (79’ Santelé), Sennesael

GELE KAARTEN: 23’ Buysse; 52’ Meulenyzer; 53’ Gaye; 61’ Ivens; 86’ Peers