Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - SCT Menen: voorbeschouwing


11-01-2017

Eerste elftalEerste thuismatch van 2017 kan cruciaal zijn voor KSVB

De eerste verplaatsing van het nieuwe jaar was geen succes voor KSV Bornem, voor het 4de seizoen op rij werd er bij Torhout KM verloren. Het seizoen van KSVB valt echt op te delen in twee stukken: een erg goed begin van 18 op 30; en daarna een onverklaarbaar zwakke 4 op 24. Hoog tijd om die vrije val te stoppen met nu twee wedstrijden tegen SC Menen en SK Halle op het programma, twee van de laatste drie ploegen. Eigenlijk uitgelezen mogelijkheden om de kloof met de degradatiekandidaten geruststellend groot te maken. Vooral dat er zondag, naast Bornem – Menen, ook Winkel Sport – Halle en Eendracht Aalst – Gullegem gespeeld worden. De kans dat Halle en Gullegem geen punten pakken, is dus ook groot.

‘Op papier’ lijkt KSV Bornem een mooie kans te krijgen om zich te verzekeren van een seizoen zonder degradatiezorgen. Als er op eigen veld tegen de laatste niet kan gewonnen worden, dan moet men zich immers ernstig vragen beginnen te stellen. Maar bij KSVB, dat in acht partijen slechts één keer kon winnen, is men niet vergeten dat SC Menen zijn thuiswedstrijd tegen Bornem wel met 2-0 heeft gewonnen. Wat overigens lang hun enige zege was. Ook bij de West-Vlamingen zal men er zeker op wijzen dat KSV Bornem één van de twee ploegen is die zij konden kloppen. Ga er dus maar van uit dat SC Menen, dat de punten uiteraard nog veel méér dan KSVB nodig heeft, zal proberen om zelf de punten te pakken.

De match van komende zondag krijgt hoe dan ook een feestelijk randje want Arne Ivens, bij afwezigheid van de geschorste kapitein Tim Vleminckx wellicht aanvoerder, zal tegen Menen immers zijn 200ste competitiewedstrijd spelen voor KSV Bornem ! Als hij dat zou kunnen vieren met een zege, dan zou het plezier dubbel zo groot zijn voor deze clubspeler. Slechts weinigen blijven nog zo lang bij één club, en Arne komt daarmee overigens in de top-5 van de sinds 1979 bijgehouden statistieken van Bornemspelers met de meeste matchen.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws