REGISTREREN

KSV Bornem verliest met 2-0 van efficiënt Torhout

08-01-2017

Eerste elftal

Voor de eerste wedstrijd van 2017 trok KSV Bornem naar het West-Vlaamse Torhout voor een uitzonderlijke zaterdagavondwedstrijd. Vooraf waren er wat twijfels of de wedstrijd wel kon doorgaan. Een eerste winterprik zorgde voor een dun laagje sneeuw en gladde wegen in Bornem en ruime omgeving. Supportersclub Geel-Rood was reeds van in de ochtend vertrokken richting Gent en Torhout voor hun jaarlijkse daguitstap, al snel werd duidelijk dat hoe dichter richting Torhout werd gereden, hoe minder sneeuw er zichtbaar was. Enkel de opkomende mist tijdens de avond zorgde nog voor de laatste twijfels maar uiteindelijk kon er toch gewoon gevoetbald worden op het kunstgrasveld van Torhout. Kapitein Tim Vleminckx zat een schorsingsdag uit en kreeg in de tribune het gezelschap van trainer Bart Selleslags, die eveneens geschorst toekeek. T2 Bart Leemans nam de honneurs waar in de dug-out.

KSV Bornem begon goed aan de wedstrijd. Het nam meteen initiatief en toonde zich vooral in de eerste helft de best voetballende ploeg. In het openingskwartier werd er zelfs tot 2 maal toe op een strafschop geroepen: 9’ goed doorzetten van Kurt Weuts die diep inspeelt op Arne Van den Eynde, wordt onderuit gehaald; 14’ hoge diepe bal van Axel Hermans op Kurt Weuts die hem mooi uit de lucht plukt, prima draait en gehaakt wordt. Misschien niet de grootste overtredingen maar de bal had zeker al 1 keer op de stip kunnen liggen. Op het kwartier opnieuw Axel Hermans met een gemeten voorzet op Kurt Weuts die zijn voet net niet tegen de bal kan zetten. Dat een verdediger het niet gewoon is om voor doel op te duiken bewijst Kenny Christiaens (26’) nadat hij na een prima actie met Kabba-Modou Cham iets te verrast is wanneer hij oog in oog met de doelman komt. Ondertussen zijn we een half uur aan het voetballen wanneer Arne Ivens een vrije trap (na fout op Christiaens) naar de winkelhaak trapt, maar de thuisdoelman redt de meubelen. Een minuutje later voorzet van Weuts op Van den Eynde die goed komt ingedoken, al was hier wel een geurtje aan (duwfout van tegenstander). Zo’n 5 minuten voor rust misschien wel de beste kans voor KSV Bornem: na een geweldige combinatie tussen Kabba en Tom Vermeire komt deze laatste al dribbelend de 16 meter binnen, hij twijfelt iets te lang om te trappen en duwt de bal uiteindelijk iets te ver van de voet, ook hij was te verrast om gevaarlijk te zijn. Deed Torhout dan helemaal niet mee? Dat zou een beetje overdreven zijn, na een paar schuchtere pogingen (over en net naast) moest doelman Stefan Deloose maar 1 keer echt goed tussen komen halfweg de eerste helft, het schot van Mputu was echter veel te flauw om onze doelman te verrassen. Diezelfde Mputu doet ons vlak voor rust dan wel de das om. Zoals het nogal dikwijls gaat in voetbal wordt aan de ene kant een kans gemist (Vermeire) en aan de andere kant gaat hij even later wel binnen: een voorzet van Hollevoet wordt met het hoofd overhoeks in doel gewerkt. Van den Eynde probeerde nog met een schotje, maar de thuisdoelman had er weinig moeite mee. Tegen de gang van het spel in gaan we rusten met een 1-0 achterstand.

De tweede helft werd er gestart met een oranje bal. Blijkbaar de enige bal van deze kleur in de Torhoutse rangen want nadat hij ver buiten de lijnen verdween ging men steeds enkele minuten verder spelen met een bekend wit exemplaar. KSV Bornem gaat in het begin van de tweede helft meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een schotje van Van den Eynde (50’) gaat volledig uit de richting, een poging van Kabba gaat in het zijnet (53’). Dé allerbeste kans van deze wedstrijd (en wat een doelpunt had dit geweest!) kwam op naam van Ivens. Vanop de hoek van de 16 meter haalt hij met een pegel uit, maar de thuisdoelman had hier jammer genoeg nog een geweldigere redding in huis! Druk en betere voetbal van KSV Bornem, maar het is andermaal aan de overkant dat het doelpunt valt. Net op het uur gaat Willems op wandel in de verdediging, Mputu speelt hem uiteindelijk op Hollevoet die volledig vrij staat en de bal maar binnen te werken heeft (2-0). Door deze dubbele achterstand lijkt KSV Bornem toch wat van slag. Grote kansen komen er niet meer: 75’ schotje van de ingevallen Hervé Onana; 90’ afgeweken schot Van den Eynde; 91’ voorzet Vermeire, Weuts kopt in 2 tijden over. Torhout kreeg ondertussen nog enkele kansjes op een derde doelpunt: 64’ Ivens redt bal op de lijn; 78’ haakfout op Mputu in de 16, ook hier geen strafschop. Voor Torhoutspeler Theetaert zal het vermoedelijk ‘vanavond niet schat’ geweest zijn, tot 2 maal toe kreeg hij de bal staalhard in …

Na de wedstrijd vermeldde de Torhoutse reporter dat de thuisploeg verdiend won en er makkelijk een 4-0 op het scorebord kon staan. We vermoeden dat ze hier toch wel enorme last hadden van de opkomende mist die zeker op het einde toe het zicht sterk verminderde. Naar onze bescheiden mening speelde KSV Bornem een prima eerste uur, het toonde de meeste inzet en had veldoverwicht. Het was echter Torhout dat zich (deels op counter) veel efficiënter toonde en op de ideale momenten kon scoren. Pas na de 2-0 werden de rollen een beetje omgedraaid. Volgende week zondag staat KSV Bornem voor de eerste thuiswedstrijd van 2017, om 14u30 wordt de aftrap gegeven tegen SCT Menen.

DOELPUNTEN: 43’ Mputu (1-0); 51’ Hollevoet (2-0)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens (46’ Gaye), Dessaer, Ivens (69’ Serrou), Depret, Vermeire, A. Hermans, Ben Liou, Van den Eynde, Kabba-Modou (64’ Onana), Weuts

TORHOUT 1992 KM: Olievier, Hollevoet (80’ Neu), Turcan, Mputu (88’ Ameye), Theetaert, Lannoo, Haghedooren, Willems, Depoorter, Cordie, Vandenbussche (73’ Vandecasteele)

GELE KAARTEN: 52’ Vandenbussche