Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem zet 2017 in met bezoek aan Torhout KM


05-01-2017

Eerste elftalNa 3 weken onderbreking zal KSV Bornem zaterdagavond de competitiedraad terug opnemen. Op de 2de speeldag van de terugronde staat een verplaatsing naar Torhout KM geprogrammeerd, momenteel toch de nummer 5 in de rangschikking. Er wacht dus meteen een zware klus want die West-Vlamingen zijn verwonderlijk goed bezig dit seizoen. Een groot verschil met de twee vorige seizoenen toen ze telkens pas op de 15de plaats eindigden, en dus zelfs twee keer achter KSVB eindigden. Wat niet betekent dat een verplaatsing naar Torhout toen eenvoudiger was. De cijfers van de jongste drie seizoenen zijn duidelijk: Bornem verloor daar achtereenvolgens met 2-1, 3-1 en vorig seizoen 2-0, die zaterdagavondwedstrijden lagen KSV Bornem dus precies niet. De voortekenen zijn dus niet gunstig, maar dat kan juist een motivatie zijn om voor een verrassing te zorgen.

Terwijl Torhout KM gestaag opklom in de rangschikking, ging KSVB in de laatste weken van 2016 er geleidelijk op achteruit. In de laatste drie matchen incasseerde het 9 tegengoals en werd er telkens al snel tegen een 2-0 achterstand aangekeken, en die werd geen enkele keer terug rechtgetrokken. Dat scenario voorkomen zal wellicht het eerste zijn waar moet op gelet worden, in de wetenschap dat Bornem met 20 goals in 16 wedstrijden niet zo gemakkelijk scoort. Door een povere 4 op 21 uit de laatste zeven wedstrijden is KSV Bornem intussen in de rechterkolom beland, zij het met nog altijd een ruime kloof op de laatste drie. Maar deze keer zou toch moeten vermeden worden dat het tot de laatste speeldag knokken is om zich te redden.

Wat is er veranderd aan de A-kern van Torhout KM tegenover vorig seizoen ? – Alexandre Frutos, Marvin Turcan en Romain Haghedooren kwamen over van Winkel Sport (met hen 2de vorig seizoen); Jasper Ameye (van Cercle Brugge); Jary Gilliaert en Bryan Willems (KV Oostende); Jesse Mputu en Darren Steur (SV Roeselare); Bjorn Vandaele en Dylan Ollevier (SC Menen). Verlieten de club: Tjendo De Cuyper (FC Knokke); Gianni Van Landschoot en Larsen Sys (FC Gullegem); Jérémy Dumesnil (KV Westhoek); Jilke De Coninck (Eendracht Aalst) en Rachid Yousfi.

Twee aanwinsten zullen tegen KSVB evenwel niét aantreden: Alexandre Frutos keek op de laatste speeldag tegen zijn 3de gele kaart aan, en Bjorn Vandaele tegen zijn 6de gele, zodat beiden geschorst zijn.

De supporters van KSV Bornem vertrekken reeds om 9u00 en maken er een daguitstap van. Na een culinaire stadswandeling, heerlijk middagmaal en bezoek aan Gravensteen (allen te Gent) trekken ze met zen allen naar Torhout voor deze eerste wedstrijd van 2017.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws