REGISTREREN

KSV Bornem verliest kansloos van Olsa Brakel: 1-4

19-12-2016

Eerste elftal

De laatste partij van 2016, tevens de eerste van de terugronde, heeft de Bornemaanhang in het zicht van Kerstmis een voortijdige kater bezorgd. Er werd niet alleen voor de derde keer op rij verloren, de beslissing was ook voor de derde keer al binnen de 20 minuten gevallen. Dat is dus een slechte gewoonte geworden, want tegen Olsa Brakel was de match zelfs binnen de 10 minuten gespeeld ! Al in de 5’ dook Cremers allleen voor doelman Stefan Deloose op, maar toen stak hij de bal nog net naast de paal. Nauwelijks een minuut later maakte hij een actie en verraste Deloose met een lage knal onder de doelman (6’, 0-1). Nog voor KSV Bornem kon reageren, waren de bezoekers daar opnieuw: Cremers met een schot dat door Deloose werd afgeweerd in de voeten van de voorbij de tweede paal staande Moreels die de bal in de verste benedenhoek deponeerde (9’, 0-2). Eén keer dreigde KSVB even toen Hervé Onana te zwak op doelman Otte besloot (13‘). Aan de overkant moest Deloose nog een schot van De Lange pareren (35’). Kort voor de pauze viel er dan toch een aansluitingstreffer uit de lucht toen Arne Van den Eynde een Bornemaanval afrondde met een schot in de winkelhaak (39’, 1-2). En in de 45’ besloot Onana nog eens pal op de keeper.

De tweede helft begon nog met twee halve kansen voor KSV Bornem, toen eerst een verdediger verhinderde dat Kurt Weuts een voorzet van Tim Vleminckx binnenduwde (47’), en uit de toegestane hoekschop Cham Kabba-Modou van dichtbij op een verdediger besloot (48’). Verwonderlijk genoeg werd het spel van KSVB daarna even schimmig als de snel invallende duisternis. De rest van de partij werd gedomineerd door de kwiekere bezoekers, die met een schot van Leroy net naast (49’) dichtbij 1-3 kwamen. Met nog een halfuur te spelen bracht Olsa zijn op de bank gestarte schutter Delie in, en die maakte het enkele minuten later af toen hij een Brakelse actie afrondde met een niet te stoppen schot (69’, 1-3). Toen een paar minuten later Vleminckx rood kreeg voor een te forse ingreep moest Bornem bovendien met 10 verder. Geen wonder dat er nog een 4de treffer viel toen De Lange (uit buitenspel ?) met een carambole raak trof (81’, 1-4). Doelman Deloose (voor protest) en even voordien Arne Ivens kregen nog geel, wat het contingent Bornemse spelers die nu 2 gele kaarten hebben op 7 brengt. In de 89’ zag iedereen het nog 1-5 worden, maar de voor een leeg doel opdoemende Delie werd eerst gehinderd door Denis Dessaer waarna Deloose de bal nog net voor de doellijn kon grabbelen.

Zo werd het jaar 2016 in het Breeven in mineur afgesloten, waarbij we mogen stellen dat de ene nederlaag toch de andere niet is. Vorige week waren wij hier ondanks het verlies toch nog positief over de prestatie van KSV Bornem. Leider Sparta Petegem mocht zich toen, ondanks een vroege 0-2 voorsprong, gelukkig achten met de 1-2 zege. Tegen Olsa Brakel lag dat nu toch wel even anders: 0-2 achter binnen de 10 minuten, nauwelijks een volwaardige doelkans bij elkaar gevoetbald, en uiteindelijk moeten beseffen dat het verschil groter dan 1-4 had kunnen zijn. En die 4 op 21 van de laatste weken heeft zo ook zijn gevolgen in de rangschikking, want plots staat KSVB in de réchterkolom. Ook in de twee onderdelen waar Bornem in de heenronde 4de in was (puntenwinst op eigen terrein, en minst gepasseerde verdedigingen), kreeg het klappen door respectievelijk twee opeenvolgende thuisnederlagen én door 9 tégendoelpunten te incasseren in 3 wedstrijden… Wellicht komt deze winterstop van drie weken dus op het gepaste moment om de batterijen terug op te laden, en daarna toch een geruststellende kloof te behouden met de laatste drie ploegen.

DOELPUNTEN: 6’ Cremers (0-1); 9’ Moreels (0-2); 39’ Van den Eynde (1-2); 69’ Delie (1-3); 81’ De Lange (1-4)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Dessaer, Ivens, Vleminckx, Vermeire (79’ Depret), A. Hermans, Van den Eynde, Kabba-Modou, Weuts, Onana (79’ Serrou)

OLSA BRAKEL: Otte, Kjell en Kaj Knipping, Schelstraete (84’ Achahbar), De Coene, Jeroen en Pierre Lambrecht, Leroy (60’ Delie), De Lange, Moreels, Cremers (’74 Makonga)

GELE KAARTEN: 21’ De Coene, 64’ Schelstraete, 70’ Kaj Knipping, 71’ Ivens, 80’ Deloose

RODE KAART: 72’ Vleminckx