Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem - Sparta Petegem: 1 - 2


12-12-2016

Eerste elftalHet bezoek van leider Sparta Petegem aan het Breeven liet uiteindelijk een zure smaak na. Zag het er aanvankelijk naar uit dat de bezoekers een gemakkelijke (en dus ‘ongecontesteerde’) zege zouden behalen, uiteindelijk was het met nog minder dan de hakken over de sloot (en dus ‘onverdiend’) dat ze de 3 punten binnen haalden. Al moet KSV Bornem ook de hand in eigen boezem steken want na minder dan een kwartier keek het al tegen een 0-2 achterstand aan. Voor die twee doelpunten had Petegem zelfs geen echte doelkansen nodig. Al in de 3de minuut werd er niet doortastend genoeg ingegrepen en de op een verre bal inlopende R. Vanborm kon hem van dichtbij in doel duwen (3’, 0-1), zodat KSVB eigenlijk met een goal achterstand aan deze partij begon. Het reageerde wel direct met een kopbal van Kurt Weuts die vanonder de deklat werd gebokst door doelman Vandenbossche (4’). Nadat keeper Stefan Deloose een kopbal van Basyn in hoekschop had geduwd (9’) volgde er echter nog meer onheil toen de achteruitlopende Denis Dessaer een voorzet met een boogbal over Deloose ongelukkig in eigen doel kopte (13’, 0-2). Daarmee zat leider Sparta in een zetel en het liet het initiatief meestal aan Bornem, dat ondanks die vroege 0-2 achterstand al bij al een goede wedstrijd speelde. Dat leverde nog voor rust enkele doelkansen op: een schot van Weuts in hoekschop geduwd (15’); een schuiver van Tim Vleminckx via een verdediger in hoekschop (21’); een schot van Arne Van den Eynde op de doelman (25’); een afgeweerde bal die in de herneming door Van den Eynde op de uitkomende keeper wordt geschoten (36’); een knal van Hervé Onana via De Wulf in hoekschop (39’); een kopbal van Malick Gaye die bovenop het doel eindigde (40’); en tot slot de verdiende aansluitingstreffer toen Weuts een voorzet van Vleminckx laag in de verste hoek duwde (43’, 1-2). Tussendoor dreigde Petegem ook twee keer: Basyn schoot voorlangs (31’) en Deloose pareerde een schot van Verheuge (35’).

In de aanvangsminuten van de tweede helft had KSV Bornem altijd de stand in evenwicht moeten brengen, toen eerst Dessaer met een hakje Onana in schietpositie bracht maar die verrast ver naast schoot (50’), en Onana even later nog een open kans naast knalde (52’). Ook Dessaer kopte nog een voorzet van Arne Ivens binnen bereik van de doelman (55’). Na 64 minuten werd bij Bornem een driedubbele wissel doorgevoerd om toch nog een gelijkspel af te dwingen. Het spel bleef zich dus afspelen op de speelhelft van een intussen wel erg bleke leider, al moest (zoals dat gaat als men de forcing voert) aan de overkant doelman Deloose attent blijven op schoten van A. Vanborm (64’), Basyn (82’) en De Rock (87’). In de slotminuut kopte de ingevallen Reda Serrou nog een voorzet van Vleminckx net naast. In het slotkwartier had KSVB ook de scheidsrechter zeker niet mee. Zou het cliché dat ploegen die bovenaan staan altijd iets meer mogen dan toch waar zijn… Tom Vermeire en Malick Gaye kregen alleszins ‘gemakkelijke’ gele kaarten in het zicht van de eindmeet, met als toppunt nog een tweede gele kaart voor de veel belaagde Gaye na het slotsignaal (wat hem komende zondag een schorsing oplevert) !

Ondanks een aarzelende start gaf KSV Bornem de eerste periodewinnaar en nu ook herfstkampioen Sparta Petegem dus uitstekend repliek, al valt dat niet af te lezen van de uitslag. Dat zal alvast de leiders een zorg wezen, een ander cliché zegt immers dat men zo kampioen speelt. En de realistisch bekeken cijfers van KSVB leren ons dat de nu voorbije heenronde in twee stukken kan opgedeeld worden: een erg goede eerste periode van 18 op 30 na 10 wedstrijden, maar dan gevolgd door een povere 4 op 15 in de laatste 5 matchen. Dat brengt Bornem halfweg competitie op 22 punten met nog steeds een veilige kloof op de laatste drie voor degradatie in aanmerking komende plaatsen. Zo’n minder goede reeks uitslagen heeft wel tot gevolg dat KSV Bornem na 15 wedstrijden uiteindelijk niet zovéél beter doet dan vorig seizoen (toen 20 punten). Het zou dus best zijn dat de terugronde volgende zondag kan aangevat worden met nog eens een zege. Als er gespeeld wordt zoals tegen Petegem, moet dat ook mogelijk zijn.

DOELPUNTEN: 3’ R. Vanborm (0-1); 13’ Dessaer (0-2, owngoal); 43’ Weuts (1-2)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Ivens, Dessaer, Vleminckx, Vermeire, Gaye, Ben Liou (64’ A. Hermans), Van den Eynde (64’ Serrou), Weuts, Onana (64’ Kabba-Modou)

Sparta PETEGEM: Vandenbossche, Verheuge (78’ Crispyn), Timmerman, De Wulf, R. Vanborm, Basyn (83’ De Rock), Vansuypeene, Wullaert (70’ Vandenbroucke), Weytens, De Coninck, A. Vanborm

GELE KAARTEN: 69’ Vermeire, 89’ De Coninck, 91’ De Rock

RODE KAART: 79’ + 93’ Gaye (2 x geel)

LINK: foto’s KSV Bornem – Sparta Petegem
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws