Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Zondag komt leider Sparta Petegem op bezoek !


06-12-2016

Eerste elftalKSV Bornem zal komende zondag de heenronde van deze competitie afsluiten tegen Sparta Petegem. Dat is de ploeg die dit seizoen met liefst 26 op 30 al de eerste periodetitel pakte (zonder nederlaag). Allicht door de euforie om die tussentijdse prijs ging het daarna even slechter met 2 op 9 tegen Torhout, Menen en Halle, niet direct topploegen in de reeks. Maar vorige zondag werd dan weer wel de topper gewonnen tegen dichtste achtervolger Winkel Sport (3-2), met doelpunten van Kenneth Weytens (in 2007-2008 bij KSVB !), Rienes en Anton Van Borm. Zo is Sparta Petegem nog steeds alleen leider met 2 punten voorsprong op RFC Knokke (leider in de 2de periode) en 4 op Winkel Sport.

Deze club maakte in het jongste decennium een geweldige opmars, pas in de zomer van 2008 verscheen Sparta Petegem voor de eerste keer in haar bestaan in 4de nationale. De club eindigde daar drie jaar op rij in de top-6, maar in de zomer van 2013 degradeerde ze plots naar 1ste provinciale. Dat was maar voor even want het seizoen 2013-2014 werd een ‘walk-over’: geen enkele thuiswedstrijd verloren en met 74 punten direct kampioen. In 4de klasse ging de club in het seizoen 2014-2015 dan op haar elan door, en voor het tweede jaar op rij werd er kampioen gespeeld. Zo belandde Petegem, een club waar KSV Bornem tot dan nog nooit tegen gespeeld had, in de zomer van 2015 voor het eerst in 3de nationale. Ook daar deed Sparta het bij haar debuut goed met een 6de plaats, en nu wordt er blijkbaar nog (veel) hoger gemikt.

Met de huidige cijfers in de hand heeft Bornem ‘op papier’ dus weinig kans op puntengewin. Sparta Petegem is niet alleen periodewinnaar én leider, het heeft ook de best scorende aanval (29 goals), is de enige ploeg die slechts één nederlaag leed, en pakte buitenshuis 16 op 21 ! Bovendien deed KSVB het vorig seizoen ook al niet best tegen Sparta: 2-2 thuis en 4-1 verlies op verplaatsing. Het enige goede tegenargument dat KSV Bornem heeft, is dat het dit seizoen op eigen terrein ook een 16 op 21 kan voorleggen ! Voor deze lastige confrontatie telt KSVB geen geschorsten (het heeft wel 5 spelers op 2 gele kaarten staan), terwijl bij Petegem Nicolas Gheeraert geelgeschorst is.

Wat is er zoal gewijzigd aan de A-kern van Sparta Petegem ? – Kwamen er bij: Pieter De Wulf (van SK Deinze); Gilles Wullaert en Thijs De Rock (Zulte Waregem); Joachim Crispyn (Sparta Ursel) en Benjamin Storm. Verlieten de club: Jean Blondeel (naar RFC Wetteren); Gauthier Maebe (SC Dikkelvenne); Mathieu De Weirdt (FC Merelbeke) en Jenzy Van Glabbeke (Jong Zulte).
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws