REGISTREREN

KSV Bornem verliest met 3-1 op Racing Club Gent

05-12-2016

Eerste elftal

Bij KSV Bornem bleef Denis Dessaer met een blessure aan de kant, kersvers vader Arne Ivens startte op de bank. In de voorbeschouwing van deze wedstrijd op het veld van Racing Club Gent maakten we reeds melding dat KSV Bornem voor een lastige verplaatsing stond. Het Gentse kunstgrasveld kon de laatste 4 seizoenen geen Bornemse winst opleveren.

Ook dit seizoen keert KSV Bornem puntenloos naar huis. In de eerste helft kwam de eerste (met veel fantasie) noemenswaardige Bornemse poging op doel iets na het half uur via Tim Vleminckx. Een verre voorzet van onze rechtsback belande op het dak van het doel. Twee minuten later was het dan wel raak nadat Arne Van den Eynde een vrije trap mooi in doel trapt (2-1). Op dat moment stond KSV Bornem inderdaad al 2-0 in het krijt. Na 17 minuten spelen werd doelman Stefan Deloose voor een eerste keer verschalkt nadat een zwak schotje na een bots (en al dan niet aanraken van een Gentspeler) buiten het bereik van onze doelman beland (1-0). Zo’n 8 minuten later glipt Gent op een eenvoudige wijze door de buitenspelval en staat het 2-0 via Elewaut.

Vroeg in de tweede helft mocht een gefrustreerde trainer Bart Selleslags in de tribune plaats nemen. Zijn frustratie was terecht, sommige beslissingen waren vreemd te noemen en KSVB toonde te weinig wil en inzet om er iets van te maken. Toch speelde KSV Bornem een veel betere tweede helft. Het brak een paar keer goed uit, maar kon er niet altijd veel doelgevaar uit creëren. Een 3 tegen 1 fase werd te lang uitgespeeld, Kabba-Modou Cham en Axel Hermans speelden de bal iets te veel terug naar elkaar waardoor uiteindelijk Kabba van de sokken werd gelopen, maar de scheids zag er geen fout in. In een latere fase was er een goeie mogelijkheid voor Kurt Weuts, maar die speelde nog door op Hervé Onana die tergend traag uit buitenspel terugkwam. Toen leek het kalf toch al verdronken want na 55 minuten speelde de Bornemse verdediging even voor Sinterklaas en stond de 3-1 eindstand reeds op het bord. Nog een opmerkelijke fase zo’n 10 minuten voor tijd wanneer de scheidsrechter fluit voor Bornems buitenspel én de vrije trap die daaruit volgt door Gent laat nemen op de Bornemse speelhelft. Is buitenspel op eigen speelhelft 1 van de nieuwe spelregels? Als we ons goed herinneren heeft Joeri Van de Velde daar tijdens de info-sessie van enkele weken geleden toch niets over vermeld. Iets wat 100% zeker nog ongewijzigd in het voetbalreglement staat is dat je als speler de scheidsrechter niet mag aanraken. Dat werd een gefrustreerde Gentspeler Blancke wel heel duidelijk toen hij besloot om de scheidsrechter even te gaan duwen en prompt het rode karton onder zijn neus kreeg (77’).

Als je in een eerste helft amper een doelkans bij elkaar kan voetballen, je na 25 minuten al op een 2-0 achterstand opkijkt en zelf voor Sinterklaas gaat spelen, dan moet je eerlijk zijn en toegeven dat de thuisploeg in deze wedstrijd de oververdiende winnaar is. Volgende week zondag 11 december krijgen we ongetwijfeld een heel andere wedstrijd te zien. KSV Bornem is dan gastheer voor de sympathieke leider Sparta Petegem.

RACING CLUB GENT: J. Maes, G. Van De Geuchte, M. Welvaert, M. De Bruycker, S. Blancke, R. Leemans, T. Notteboom (87’ I. Van Wassenhove), N. Elewaut, B. Diallo (77’ X. Deschacht), M. Joos, Y. Lapage

KSV BORNEM: Stefan Deloose, Tim Vleminckx, Malick Gaye, Kenny Christiaens, Kabba-Modou Cham (62’ Reda Serrou), Karim Ben Liou (25’ Arne Ivens), Kurt Weuts, Hervé Onana, Tom Vermeire, Axel Hermans (80’ Christophe Van Gysel), Arne Van den Eynde

GEEL: 40’ Kabba, 66’ Notteboom, 78’ Serrou, 83’ Welvaert, 89’ Vleminckx

ROOD: 77’ Blancke

DOELPUNTEN: 17’ Diallo (1-0), 25’ Elewaut (2-0), 37’ Van den Eynde (2-1), 55’ Welvaert (3-1)