REGISTREREN

KSV Bornem wint met 2-1 van FC Gullegem

28-11-2016

Eerste elftal

De thuisploeg moest deze wedstrijd aanvatten zonder de geschorste Karim Ben Liou, en in extremis ook zonder Arne Ivens die zondagochtend voor het eerst vader werd. Na drie wedstrijden zonder zege trok KSV Bornem op zoek naar de 3 punten, maar de 1-1 aan de rust laat vermoeden dat de eerste helft gezapig over-en-weer kabbelde met zeer weinig doelkansen. Pas in de 25’ moest doelman Stefan Deloose een eerste (knappe) redding uitvoeren, toen Seignez een voorzet van vrij kortbij kon naar doel koppen (hoekschop). Even later werd aan de overkant een hoekschop van KSV Bornem onvoldoende weggewerkt door keeper Vanderbreken, en de voorbij de tweede paal vrijstaande Hervé Onana schoot de afvallende bal tegen de netten (28’, 1-0). In de 38’ devieerde Kurt Weuts een voorzet van Tim Vleminckx naast het doel. FC Gullegem wist kort voor de pauze uit zijn tweede doelkans de gelijkmaker te puren, toen een vrijschop van Vancraeyveldt door Seignez over de een paar meters voor zijn doel staande  Deloose binnen werd gekopt (43’, 1-1). Een terechte ruststand na een kansarme eerste helft.

Ook na de pauze zag het er lang naar uit dat het daar zou bij blijven, al begon KSVB wel gedreven. Eerst duwde Weuts een voorzet van Onana over doel (47’), daarna ging een schot van Axel Hermans in hoekschop (49’) en besloot Onana nogal fors een voorzet van Weuts over (55’). De partij verwaterde dan tot een festival van verkeerde passen van beide kanten. Al moet gezegd worden dat Bornem nog de enige ploeg was die voor wat doelgevaar zorgde: 64’ kopbal Weuts over; 68’ Weuts te zwak op de doelman; 70’ kopbal Denis Dessaer van onder de lat geplukt door de doelman. Hoewel het spelbeeld nog in evenwicht was, bleek dat toch het verschil tussen beide teams want lokale keeper Deloose bleef quasi werkloos. Toen iedereen dacht dat FC Gullegem zijn 5de gelijkspel uit 7 verplaatsingen ging halen, viel er toch nog een doelpunt. De ingevallen Christophe Van Gysel stond maar 4 minuten op het terrein toen zijn voorzet door de inlopende Weuts in de verste benedenhoek werd gedevieerd (78’, 2-1). In de slotminuten kopte Weuts nog een voorzet van Hermans pal op de doelman.

Dit was niet direct een aangenaam kijkstuk, en lang leek het dus op een logisch gelijkspel te gaan eindigen. Omdat KSV Bornem zich toch wat gevaarlijker aanstelde, is de zege uiteindelijk wellicht wel verdiend. Belangrijk is die alleszins omdat nu de kloof met de te vermijden 14de plaats nog wat groter is geworden. Bij winst van FC Gullegem zou die geslonken zijn tot 6 punten. Nu kunnen de KSVB-spelers ontspannen de laatste twee wedstrijden van de heenronde aanvatten. Dat is maar goed ook, want de laatste opponenten die Bornem nog niet ontmoette, zijn twee top 5-ploegen: eerst een verplaatsing naar RC Gent en dan een thuiswedstrijd tegen leider Sparta Petegem, ook de winnaar van de eerste periodetitel. De jaargang 2016 wordt vervolgens nog afgesloten met de eerste match van de terugronde, want op 18 december komt  ook Olsa Brakel nog op bezoek in het Breeven alvorens  de competitie wordt onderbroken tot 7 januari 2017.

DOELPUNTEN: 28’ Onana (1-0); 43’ Seignez (1-1); 78’ Weuts (2-1)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Dessaer, Vermeire, Vleminckx, Gaye, A. Hermans, Van den Eynde (74’ Van Gysel), Serrou (46’ Kabba-Modou), Weuts, Onana (77’ Laurens)

FC GULLEGEM: Vanderbreken, De Buck (80’ Sys), Van Landschoot, Dejonghe, Pierre,  Oumedjeber, Vanhaecke, Maerten (71’ Ngoma), Flederick, Vancraeyveldt, Seignez

GELE KAARTEN: 24’ Vleminckx; 76’ Ngoma