Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem ontvangt zondag FC Gullegem


22-11-2016

Eerste elftalNa de mooie 9 op 9 die KSV Bornem eind oktober realiseerde, volgde er in november een matige 1 op 9 uit het moeilijke drieluik RFC Knokke – Eendracht Aalst – SK Sint-Niklaas. Gingen die eerste twee partijen verdiend verloren, vorig weekend verliet KSVB oprecht gefrustreerd het terrein. Dat het in Sint-Niklaas bij een 1-2 voorsprong nog een paar mogelijkheden op 1-3 miste, moet het zichzelf aanrekenen. Maar omdat de thuisploeg in de 93ste minuut nog een strafschop cadeau kreeg (mét strik), werd toch vooral naar de scheidsrechter gewezen voor die erg late 2-2. Naar verluidt wist hij niet eens te zeggen wélke Bornemspeler er dan wel een penaltyfout had begaan…

Komende zondag moet er dus geprobeerd worden om tegen FC Gullegem terug aan te knopen met de zege. Een ietwat verraderlijke match omdat het ‘volgens de rangschikking’ normaal zou zijn dat KSV Bornem de punten thuis houdt. Deze West-Vlamingen kenden immers een onverwacht slechte competitiestart waarbij zij met 2 op 21 laatste stonden. Sinds de 8ste speeldag gaat het echter beduidend beter met FC Gullegem, want het pakte plots 7 op 9 en heeft nog een achterstallige wedstrijd tegoed. Die partij, Torhout KM – FC Gullegem, werd immers stopgezet wegens overvloedige mist en de KBVB besliste dat ze volledig moet herspeeld worden. Beide clubs kwamen intussen overeen, met de zegen van de KBVB, dat die match deze week woensdag (23/11) zou herspeeld worden.

KSV Bornem heeft wel een paar redenen om de wedstrijd van zondag niet te licht op te nemen. Zo blijkt dat FC Gullegem uit drie van zijn vijf verplaatsingen telkens een gelijkspel wist te puren, terwijl het één van zijn twee uitnederlagen (logisch) leed op periodewinnaar Sparta Petegem. Een tweede reden is dat FC Gullegem in de vorige twee seizoenen telkens niet alleen voor Bornem eindigde, maar in vier wedstrijden kon KSVB er nooit tegen winnen (drie keer een gelijkspel en vorig seizoen 1-3 in het Breeven). Normaal gezien hadden zowel KSV Bornem als FC Gullegem zondag één geelgeschorste: Karim Ben Liou, én Mehdi Oumedjeber, maar vermoedelijk is die nu geschorst in die partij van woensdagavond op Torhout.

Wat is er zoal gewijzigd aan de A-kern van FC Gullegem tegenover vorig seizoen ? – Op het eerste zicht waren er blijkbaar méér inkomende dan uitgaande transfers. Kwamen er bij: Janis Coppin (van VV Coxyde); Romain Roussel (Exc. Mouscron); Heywood De Buck (Woluwe-Zaventem, ex-KSVB); Gianny Vanhaecke (RC Harelbeke); Indy Vancraeyveldt (SC Menen); Gianni Van Landschoot en Larsen Sys (Torhout KM): Jasper Maerten, Lennart Sampers en Thibaut Vanhoutte (SV Roeselare). Verlieten de club: Cedric Carron (naar SC Menen); Ewoud Defevere (Oostnieuwkerke) en Jeremie Cremers (Olsa Brakel).

Nog even herinneren dat voor aanvang van de wedstrijd de jeugdploegen van KSV Bornem aan het publiek worden voorgesteld. Kom dus zeker tijdig naar het stadion, de aftrap van de wedstrijd is reeds om 14u30. Supporters op post !
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws