Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Lastige verplaatsing naar ambitieus RFC Knokke


02-11-2016

Eerste elftalKSV Bornem heeft zich de jongste weken met een mooie 9 op 9 al minstens in veilig vaarwater geloodst. Vertrouwen en geloof in eigen kunnen mag er dus zijn, maar ‘gemakkelijk’ ging het lang niet altijd. Het is dus zeker gepast om te waarschuwen voor de lastige verplaatsing die zondag op het programma staat. De trip naar Royal Knokke FC zal alleen voor de supporters een rustig dagje ‘zee’ worden, want de voetbalclub van het welstellende Knokke heeft ambities om hogerop te klimmen. Tot 2014 verbleef ze weliswaar ruim een decennium in provinciale, maar met trainers als Dennis van Wijk, Kenneth Brylle en Henk Houwaart was toen al duidelijk dat deze club hogerop wilde. Met twee titels in drie seizoenen, in 2014 in 1ste provinciale en in 2016 in 4de nationale A, werden die ambities intussen ook bewaarheid.

Dat het hier niet mag stoppen, moge blijken uit de aanwezigheid in de huidige kern van o.a. drie spelers die met Cercle Brugge speelminuten in 1ste nationale vergaarden: Frederik Boi, Niels Mestdagh en Alessio Staelens. Na de titel van mei 2016 viel de competitiestart van RFC Knokke een beetje tegen met 4 op 15. Maar na een 0 op 9 volgde er prompt een 9 op 9 plus vorig weekend een verdienstelijk 1-1 gelijkspel op Winkel Sport. Het team van ex-Bornemtrainer Yves Van Borm is dus duidelijk aan een opmars bezig, en wordt door andere West-Vlaamse clubs als een titelfavoriet genoemd. Hun 13 doelpunten werden door liefst 8 verschillende spelers gemaakt, het gevaar lijkt dus van alle kanten te komen (al is vrijschopspecialist Nicholas Tamsin met 4 goals topscorer).

Wat is er gewijzigd aan de A-kern van RFC Knokke tegenover vorig seizoen ? - Op het eerste zicht lijkt die kern alvast fel verruimd, want de vertrekkers Ridwane M’barki (naar Lommel United) en ex-Bornemspeler Mattis Persoons (naar FC Lebbeke) werden vervangen door een volledig elftal nieuwkomers: Yarith Maes, Niels Mestdagh en Nicholas Tamsin (een drietal van vorig seizoen tweedeklasser VV Coxyde); Tjendo De Cuyper (Torhout KM); Marijn Vandewalle (FC Izegem); Mick De Pessemier (SV Hoek, Nederland); Alessio Staelens (VK Westhoek); Axel Bossekota en Maxim Vandewalle (Cercle Brugge); Sami Lkoutbi (Union) en Berre Stock (SK Deinze). Nog vermelden dat Staelens vorige zondag tegen zijn derde gele kaart aankeek en dus geschorst is.
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws