KSV BORNEM – KFC IZEGEM 1-0

Waren de confrontaties tussen KSV Bornem en KFC Izegem vorig seizoen eerder pogingen om degradatie te vermijden, dan blijkt dat dit seizoen duidelijk anders te liggen. Die West-Vlamingen zijn nu één van de verrassingen in deze competitie, vooral dankzij hun twee nieuwe spitsen Bétrémieux en Opbrouck die al resp. 5 en 7 doelpunten scoorden. De inzet van deze wedstrijd was nu wellicht een plaatsje in de top-3, schreven we in de voorbeschouwing. Achteraf bekeken is dat zelfs een (gedeelde) 2de plaats geworden, en nog wel voor KSVB ! De op één na beste verdediging haalde het immers van de op één na beste aanval, maar zowel Izegem als Bornem gaan zeker béter doen dan hun 16de en 14de plaats van vorig seizoen.

Hoewel het eigenlijk van meet af aan een aangenaam op-en-neer gaande partij was, bleven beide doelmannen in de eerste 25 minuten quasi werkloos. Daarna dreigde Bornem als eerste: een vrijschop van Arne Ivens op de muur werd in de herneming door Axel Hermans binnen bereik van doelman Depaepe geschoten (25’); een verre knal van Ivens ging via de vingertoppen van de keeper in hoekschop (27’); en een hoekschop van Tim Vleminckx werd in één tijd door Hervé Onana over doel gejaagd (34’). De bezoekers lieten zich dan ook gelden met een kopbal van De Deygere over doel (37’), en vooral met een voorzet van Opbrouck die door de inlopende Bétrémieux in doel leek geschoten te worden, maar Ivens gooide zich nog in de baan van de bal (41’). De eerste helft eindigde met een geharrewar voor het Izegemdoel waar een schot van Ivens voor de doellijn werd weggetrapt (43’).

KFC Izegem begon aan de tweede helft een stuk vinniger dan KSV Bornem, en creëerde een viertal doelkansen: eerst een plaatsballetje van topschutter Opbrouck gepareerd door doelman Stefan Deloose (46’); dan nog een schot van Opbrouck onschadelijk gemaakt (48’); een gevaarlijk laag schot van ex-eersteklasser Gombami knap in hoekschop geduwd door Deloose (57’); en nog een schuiver van Bétrémieux gepakt door Stefan (62’). Na een dik uur zag het er dus naar uit dat Izegem het laken naar zich ging toe trekken. Het doelpunt viel evenwel aan de overkant toen een hoekschop van Vleminckx door de inlopende Denis Dessaer via een grabbelende doelman Depaepe werd binnen geschoten (65’, 1-0). Dat was wat KSVB nodig had om het evenwicht terug te herstellen, en met een laag schot dwong Cham Kabba-Modou de keeper nog tot een redding (75’). Op zoek naar een verdiend punt verhoogde Izegem in het slotkwartier de druk weer, wat eerst resulteerde in een schot van Hugelier naast (81’) en vlak daarna in een penalty toen Kenny Christiaens bezoeker Oumedjeber ten val bracht op de rand van het strafschopgebied (82’). Daar leek de gelijkmaker er dan toch aan te komen, maar doelman Deloose stopte de nochtans niet slecht getrapte elfmeter van Bétrémieux (83’) ! Dat bleek meteen de doodsteek voor KFC Izegem, dat even later ontsnapte aan de 2-0 toen de ingevallen Reda Serrou schuin alleen voor doel opdook, maar naast besloot (84’). Kort voor tijd moest doelman Depaepe nog een schot van Serrou uit zijn benedenhoek halen (88’), en zorgde Izegem nog voor een geharrewar voor het Bornemdoel waarbij Dessaer uiteindelijk de bal ontzette (91’).

KFC Izegem was dus misschien de iets vlotter voetballende ploeg met iets méér doelkansen, maar KSV Bornem was op de beslissende momenten efficiënter. Het enige doelpunt scoren in een periode dat het onder lag, en achteraan ‘de nul’ houden ondanks een strafschop kort voor tijd… Dit was de derde zege op rij voor KSVB, 9 op 9 realiseren is iets dat vermoedelijk al geruime tijd niet meer gelukt was. Onze geel-roden bleven nu ook al zes wedstrijden op rij ongeslagen, pronken met de tweede beste verdediging, en rukten op naar een gedeelde tweede plaats in de rangschikking achter de nog ongeslagen leider én winnaar van de eerste periodetitel Sparta Petegem. Gaan ‘zweven’ hoeven we daarom nog niet te gaan doen, want eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat KFC Izegem die nederlaag eigenlijk niet verdiende. Maar kom, KSVB verdiende bv. ook al béter dan een 1-1 op Winkel Sport. De realiteit is dat Bornem na 9 speeldagen 18 punten telt, terwijl het vorig seizoen 14 wedstrijden nodig had om 17 punten te vergaren. Een opmerkelijke verbetering die we niet echt zagen aankomen nadat er vorige zomer een vijftal titularissen vertrokken. De resultaten bewijzen echter dat er ondanks een ingekrompen budget toch voor degelijke vervangers is gezorgd. Naast spelers en trainers verdient dus ook het bestuur een pluim !

DOELPUNT: 65’ Dessaer (1-0)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Ivens, Dessaer, Vleminckx, A. Hermans (58’ Serrou), Gaye, Ben Liou, Kabba-Modou, Weuts (67’ Depret), Onana (89’ Van Gysel)

KFC IZEGEM: Depaepe, Pyck, De Deygere, Vandoorne, Delrue (79’ Billiet), Hugelier, Gombami, Cornelis (67’ Verkindere), Oumedjeber, Bétrémieux, Opbrouck

GELE KAARTEN: 30’ Gaye, 79’ Serrou, 86’ De Deygere