KSV Temse - KSV Bornem: 0-3 (verslag en foto)

Eerste elftal

Dikverdiende derbyzege na sterke partij !

KSV TEMSE – KSV BORNEM  0-3

Foto's: KSV Temse - KSV Bornem

Zoals in onze voorbeschouwing gemeld werd, is de korte verplaatsing naar KSV Temse de jongste jaren voor KSV Bornem nooit een leuke trip geweest. In de vorige zes seizoenen werd er daar twee keer gelijk gespeeld en vier keer verloren, zodat men ook nu eigenlijk geen al te hoge verwachtingen mocht koesteren. Na de enigszins geflatteerde zege van vorige week tegen KRC Harelbeke bleek KSVB echter tuk op een overtuigende prestatie en drong van meet af aan de thuisploeg op haar speelhelft. In de 3de minuut had dat al de openingstreffer tot gevolg moeten hebben, maar de schuin voor doelman Renier opdoemende Karim Ben Liou trapte de bal tegen de keeper en in de herneming schoot Cham Kabba-Modou over het doel (3’). Even later dreigde Temse ook met een schot van Glouftsis dat over doel vloog (6’). Bornem bleef evenwel de dominerende ploeg en dat leidde tot een verdiende voorsprong. Tom Vermeire ontfutselde op de middenlijn de bal aan een tegenstander, bediende Kurt Weuts en die zette met een korte pas Hervé Onana voor doelman Renier die kansloos bleef tegen diens schot (18’, 0-1). Een paar minuten later kopte Malick Gaye een hoekschop hard op doel, waar Onana vanop een paar meters met een hieltje afrondde pal op de keeper (20’). Halverwege de eerste helft moest Bornemdoelman Stefan Deloose voor het eerst optreden toen hij een schot van Kabir in hoekschop duwde (22’). Op het halfuur volgde een rare scheidsrechterlijke beslissing in het nadeel van KSV Bornem toen Onana werd gehaakt in het strafschopgebied (30’). De referee wees wel naar het penaltypunt, maar zijn lijnrechter kwam tussenbeide en de ref herriep zijn eerdere beslissing en gaf géén strafschop (buitenspel ?). Even leek KSVB van slag en Temse kreeg twee doelkansen: die van Jacobs ging voorlangs (31’) en een echt goede werd over doel geplaatst door D’haeseleer (35’). De laatste twee kansen van de eerste speelhelft waren echter terug voor Bornem: eerst pareerde Renier een schot van Ben Liou (43’), en even later schoot Arne Ivens van ver een voorzet van Tim Vleminckx net naast (44’). Er werd dus gerust bij 0-1, maar het had net zo goed 0-2 of 1-3 kunnen zijn.

KSV Temse voerde bij de rust een vervanging door en dreigde vroeg met een knal van Camara die afgeblokt werd door Ivens. Dan nam KSV Bornem de draad weer op en even later legde Camara de hem passerende Kabba-Modou neer, en deze keer gaf de scheidsrechter wél een penalty (54’). Na enig overleg aan de stip schoot Kabba zelf de elfmeter in de benedenhoek en leek KSVB op rozen te zitten (55’, 0-2). De volgende kans werd door Weuts voorlangs gekopt (63’), en halverwege de tweede helft verhoogde Temse de druk. Er kwamen enkele mogelijkheden op een aansluitingstreffer uit voort: doelman Deloose moest een sterke redding uit de mouwen schudden op een knal van Kabir (64’); Verwilligen besloot in het zijnet (66’); en weer moest Deloose een schicht van Kabir pareren (68’). Dan werd een dubbele wissel doorgevoerd aan Bornemkant, en verdween het doelgevaar uit de partij. Deloose moest enkel nog een schuiver van Virgone stoppen (78’), en zijn overbuur werd in de slotminuut zowaar nogmaals gepasseerd. De ingevallen Axel Hermans stuurde Weuts op Renier af, en Kurt rondde zijn sterke match (met veel ‘kopwerk’ en een assist) af met een derde doelpunt (90’, 0-3).

Het was zeven jaar geleden dat KSV Bornem nog eens als winnaar van de derby de brug terug kon oversteken ! Deze 4de seizoenszege bracht KSVB meteen ook op een gedeelde 4de plaats in de rangschikking, op gelijke hoogte met FC Izegem dat toevallig komende zondag op bezoek komt in het Breeven. Wellicht was dit de beste wedstrijd van dit seizoen voor Bornem: de eerste keer dat er 3 doelpunten werden gemaakt en voor het eerst op verplaatsing ook ‘de nul’ gehouden. Dat lijkt het grootste verschil met vorig seizoen te worden, met nog maar 7 tegengoals heeft Bornem de op Winkel Sport na minst gepasseerde verdediging van de reeks. Het inpassen van de herstelde Denis Dessaer en Kenny Christiaens heeft duidelijk voor nog meer ervaring gezorgd, naast de al aanwezige rustbrengers Vleminckx, Ivens en Deloose.

DOELPUNTEN: 18’ Onana (0-1); 55’ Kabba-Modou (0-2, strafschop); 90’ Weuts (0-3)

KSV TEMSE: Renier, Camara (76’ Deswert), Kawaya, De Keersmaecker, Ceesay, Kabir, Virgone, Verwilligen, D’haeseleer (46’ Rufai), Jacobs, Glouftsis

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Ivens, Dessaer, Vleminckx, Vermeire (87’ Depret), Gaye, Ben Liou, Kabba-Modou (69’ Serrou), Weuts, Onana (69’ A. Hermans)

GELE KAART: 25’ Ben Liou