Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Late zege zorgt thuis voor 10 op 12 !


17-10-2016

Eerste elftalKSV BORNEM - KRC HARELBEKE   2 - 1
Voetbal blijft een onberekenbaar spelletje: soms speel je een opperbeste partij en krijg je te weinig of géén punten, andere keren lukt er weinig positiefs maar wordt er toch gewonnen. Dat geldt zowel voor de profs als voor de amateurs, en dus ook voor KSV Bornem. Zo hadden onze geel-roden méér kunnen claimen op bezoek bij SC Menen en Winkel Sport, en hadden zij de jongste twee wedstrijden met minder dan 4 op 6 kunnen afsluiten. Kwalitatief was er alleszins een groot verschil tussen beide matchen: KVK Westhoek bleek vorige week een goed voetballende ploeg te zijn, en omdat KSVB quasi gelijke tred wist te houden was dat een aangenaam kijkstuk en een billijke uitslag (1-1).

Dit weekend was een andere West-Vlaamse club op bezoek, ex-eersteklasser KRC Harelbeke. Die bleek van een beduidend minder niveau te zijn, met veel stevige spelers die op geen fout keken. Bornem moest de partij aanvatten zonder de geschorste Kenny Christiaens en de gekwetste titularis-doelman Stefan Deloose (vorige zondag nog ‘Man van de match’). Na minder dan een kwartier kwam KSV Bornem op voorsprong nadat bezoeker Van Den Bergh spits Kurt Weuts onder de zoden stopte (dat wil wat zeggen). Tegen die toegekende vrijschop van Tom Vermeire kon Weuts nog net zijn hoofd plaatsen en scoren (12’, 1-0). Een ware opluchting voor Kurt, die in de oefenperiode wel 7 keer raak trof maar nog wachtte op zijn eerste competitietreffer. Dat verplichtte Harelbeke tot initiatief, wat halverwege de eerste helft ook tot de gelijkmaker leidde. Nadat een hoekschop van de bezoekers via het hoofd van Weuts bovenop de lat viel (23’), kwam de 1-1 er even later toch toen Vanneste een voorzet in de verste benedenhoek devieerde (24’, 1-1).

De tweede helft begon met een goede kans voor Harelbeke, maar de harde kopbal van Descheemaecker werd puik gered door doelman Ruben Coppens (46’). Ondanks het late zomerweer, ‘verwaterde’ de partij daarna compleet. Lebsir schoot voor Harelbeke een kans over doel, en aan de overzijde dwong Hervé Onana met een laag schot in de verste hoek de 37-jarige doelman Merlier (ooit nog in 1ste klasse met Zulte Waregem) tot een goede redding. Het waren schaarse momenten van opwinding, tot de bezoekers in het slotkwartier nog doorduwden voor de volle winst. Zo ging een schot van Maleon voorlangs (76’), een kopbal van Doornaert over doel (78’), en werd een schot van Selmani door doelman Coppens uit de benedenhoek gehaald (80’). Het beslissende doelpunt viel evenwel aan de overzijde toen de ingevallen Reda Serrou een lange ren en dribbel inzette en gepast opzij gaf aan Cham Kabba-Modou die van kortbij maar binnen te duwen had (83’, 2-1). Daarmee kreeg KSVB deze keer wellicht iets te veel, maar de tevredenheid om de gewonnen punten was er niet minder om.

Wij hebben liefst dat er ‘iets te zien is’ op de grasmat, maar uiteindelijk gaat het in voetbal toch vooral om de punten. En het kan niet ontkend worden dat KSV Bornem het met 12 punten op 21 goed doet op een 5de plaats, vlak achter de vier ploegen die voor de eerste periodetitel strijden. Vooral de 10 op 12 in eigen stadion is meer dan voortreffelijk, het doelsaldo van 9-7 eerder opmerkelijk na 7 wedstrijden: het wijst enerzijds op een degelijke afweer én anderzijds toch ook op enig gebrek aan efficiëntie. Maar veel redenen om te klagen zijn er momenteel dus niét in Bornem.

DOELPUNTEN: 12’ Weuts (1-0); 24’ Vanneste (1-1); 83’ Kabba-Modou (2-1)

KSV BORNEM: Coppens, Depret, Ivens, Dessaer, Vleminckx, Vermeire, Ben Liou (69’ A. Hermans), Gayé, Kabba-Modou (89’ Laurens), Onana (77’ Serrou), Weuts

KRC HARELBEKE: Merlier, Van Den Bergh, Vlieghe (57’ Maleon), Romont, Vercouter, Meerschman, Descheemaecker, Doornaert, De Loof, Vanneste, Lebsir (75’ Selmani)

GELE KAARTEN: 11’ Van Den Bergh, 55’ Weuts
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws