Op de 6de speeldag ontvangt KSV Bornem in het Breeven nogmaals een ‘nieuwe’ tegenstander: de KVK Westhoek. Deze West-Vlaamse club ontstond na een fusie in 2013 van KVK Ieper en KBS Poperinge, twee clubs die toen in 4de nationale speelden. Het eerste elftal van Westhoek speelt in Ieper, de beloften doen dat in Poperinge. Vorig seizoen eindigde KVK Westhoek, met o.a. Birger Maertens (ex- Club Brugge) in de rangen, als 3de in 4de nationale A en promoveerde.

Voor dit seizoen trok Westhoek met o.a. Ternier en Hillewaere twee kleppers aan van VV Koksijde. De competitie werd ingezet met een 1-1 gelijkspel thuis tegen Eendracht Aalst, en ook tegen SK Sint-Niklaas (0-0) en FC Gullegem (2-2) werd gelijk gespeeld, wat al aangeeft dat dit een moelijk te kloppen tegenstander zal zijn. Naast die drie gelijkspelen werd er ook 1-3 gewonnen op SK Halle en 1-0 verloren op Winkel Sport. Voor de match in Bornem telt Westhoek nog geen geschorsten, de rode schorsing van Matthias Feys gaat pas in op 13 oktober.

Wat is er gewijzigd aan de A-kern van KVK Westhoek tegenover vorig seizoen ? Ex-prof Birger Maertens verliet de club en ging naar SV Bredene; Alessio Staelens, ex-SK Deinze en zoon van Lorenzo trok naar reeksgenoot FC Knokke; Stijn Ampe ging naar VV Coxyde; Sofyan Derrag en Jelle Duthoo naar reeksgenoot SC Menen. Die vijf vertrekkers werden vervangen door een viertal van VV Koksijde (vorig seizoen nog in 2de nationale): Darius Hillewaere, Karel Ternier, Maxim Bailleul en Christophe Callens; plus Jérémy Dumesnil van reeksgenoot Torhout KM.