REGISTREREN

Gevoel van ontgoocheling ondanks punt op Winkel

03-10-2016

Eerste elftal

De voorbije twee seizoenen kon KSV Bornem in 4 wedstrijden niet winnen van Winkel Sport. Lange tijd zag het er naar uit dat het dit keer wel zou lukken.

Het team van trainer Bart Selleslags liet een gedreven indruk. De spelers toonden de wil om er iets van te maken en zaten goed in de duels. Een mooi moment van vreugde was weggelegd voor Denis Dessaer, na een jaar blessureleed kopte hij na 15 minuten de 0-1 tegen de touwen. De vrije trap van Tim Vleminckx werd door Dessaer via de paal binnengekopt. In deze eerste helft trof de thuisploeg tot twee maal toe het doelhout, aan de overkant werd een snelle Kabba een aantal keer zwaar aangepakt door zijn rechtstreekse tegenstander.

Zo'n 10 minuten ver in de tweede helft had KSV Bornem de wedstrijd echt kunnen beslissen. Axel Hermans scoort maar een fractie van een seconde eerder had de scheids gefloten voor strafschop. Voorlopig nog geen 0-2 voor Bornem, maar Kurt Weuts met de druk op zijn schouders vanop de stip. Weuts zette al heel wat strafschoppen feilloos om, jammer genoeg liet hij in 3 jaar KSV Bornem zijn amper tweede 11-meter-misser noteren. In de tribunes ontstond er heel wat discussie om deze fase, had de scheids bij de strafschopfout voor balvoordeel gekozen dan had Hermans ons op 0-2 gebracht. Maar in deze fase voor doel wordt er bijna steeds meteen gefloten. Met nog een kwartier op de klok is het wel heel vroeg cadeautjestijd bij Winkel Sport. Een bal op de bovenarm/schouder gaat wel heel makkelijk op de stip en Vanaudenaerde neemt het geschenk maar al te graag aan en trapt de strafschop tegen de touwen: 1-1. Doelman Stefan Deloose kende geen goede mentale voorbereiding voor deze 11-meter, in de discussie die ontstond na de 'strafschopfout' ging Deloose neer na een slag, door de arbitrage beslecht door geel voor de 'slaggever' en Deloose! KSV Bornem probeerde in het slot nog, maar voelde al snel dat deze wedstrijd nooit kon gewonnen worden.

Vooraf zou men tekenen voor een punt op het veld van favoriet Winkel Sport. Gezien het wedstrijdbeeld overheerste toch vooral ontgoocheling voor de 2 gemiste / ontnomen punten. Na 5 wedstrijden kan men bij KSV Bornem best wel tevreden zijn met de competitiestart. Met 8 op 15 staat het op een mooie gedeelde 5de plaats in het klassement geparkeerd, op amper 3 punten van leiders FC Izegem en Sparta Petegem. De komende twee weken staan er 2 thuiswedstrijden gepland. Volgende week zondag 9 oktober ontvangen we om 15u00 KVK Westhoek, de week nadien zijn we gastheer voor Racing Club Harelbeke.

WINKEL SPORT: D'Hoest, Vandendriessche, Gillis, Verhooghe, Reuse, Bostoen (65' Sucaet (72' Velghe)), Voskanian, Demets, Lutun, Vanfleteren (45' Mahau), Vanaudenaerde

KSV BORNEM: Stefan Deloose, Tim Vleminckx, Denis Dessaer, Malick Gaye, Arne Ivens, Kenny Christiaens, Kabba-Modou Cham (90' Jente Hermans), Karim Ben Liou (86' Nicolas Depret), Kurt Weuts, Tom Vermeire (85' Stef Laurens), Axel Hermans

GELE KAARTEN: 61' Christiaens, 76' Deloose, 76' Vandendriessche, 80' Ben Liou

DOELPUNTEN: 15' Dessaer (0-1), 76' Vanaudenaerde (pen. 1-1)