Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

KSV Bornem trekt zondag naar de Franse grens


15-09-2016

Eerste elftalTrof KSV Bornem op de eerste twee speeldagen met Olsa Brakel en Torhout KM twee tegenstanders waarmee het de jongste jaren vertrouwd was, dan volgen er nu met SC Menen en SK Halle twee eerder ‘onbekende’ opponenten. Komende zondag te beginnen met de op de Franse grens gesitueerde West-Vlamingen van SC Menen. Een club die in de jaren tachtig regelmatig in de reeks van KSVB vertoefde, maar die wij sindsdien uit het oog zijn verloren. Dat komt onder andere omdat SC Menen ook enige tijd doorbracht in de provinciale afdelingen, waaruit het pas in 2012 terug promoveerde. Sindsdien deed de club het goed in 4de nationale, want van 2013 tot 2016 eindigde SC Menen eens 8ste, twee keer 5de en vorig seizoen 7de. Misschien eigenaardig dit laatste, maar voor de West-Vlamingen was die 7de plaats in 4de A voldoende om de promotie-eindronde te spelen. Daarin werd gewonnen van City Pirates en Sterrebeek, en zo de promotie naar 2de Klasse Amateur afgedwongen. 

Deze competitie werd qua uitslagen niet zo best ingezet door SC Menen: eerst een 0-3 nederlaag thuis tegen SK Halle, en vervolgens een 1-0 verlies op Winkel Sport. Erg opvallend aan die beide uitslagen is dat SC Menen telkens vrijwel met een doelpunt achterstand aan die partijen begon: tegen Halle in de 4’ al 0-1, op Winkel in de 2’ meteen 1-0. Aan KSV Bornem om daar niet de verkeerde conclusies uit te trekken, want de West-Vlamingen zullen er zeker op uit zijn om die nul achter hun naam uit te vegen.

Wat is er gewijzigd aan de A-kern van SC Menen tegenover vorig seizoen ? Vier spelers verlieten de club om naar reeksgenoten te trekken: Dylan Ollevier en Bjorn Vandaele (Torhout KM); Gwenny Opbrouck (FC Izegem) en Indy Vancraeyveldt (FC Gullegem). Daar staat tegenover de komst van zeven nieuwkomers: Cédric Carron (FC Gullegem); Rob Claeys en Dimitri Geldhof (SW Harelbeke); Sofyan Derrag en Jelle Duthoo (VK Westhoek); Klaas Liefvrouw (Excelsior Mouscron) en Tibo Vandendriessche (KV Kortrijk).

De supportersbus van supportersclub Geel-Rood vertrekt om 12u45 aan café De Hopschuur, Kapelstraat 15 te Bornem. Meer info en inschrijvingen: supportersbus Menen
 
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws