Ik heb al een account


 


Ik heb nog GEEN account


REGISTREREN is momenteel even niet mogelijk. 

 

Komende zondag eerste thuismatch voor KSVB


09-09-2016

Eerste elftalNa de eerste verplaatsing naar Olsa Brakel volgt er komende zondag een logische eerste thuiswedstrijd, en met acht West-Vlaamse tegenstanders is één match op twee tegen een West-Vlaamse club. De eerste die naar het Breeven afzakt, is het in Bornem intussen vertrouwde Torhout KM. Die club eindigde in 2013 nog 6de in onze reeks (en kwam toen met 0-4 winnen), maar de jongste drie seizoenen bevonden zij zich telkens in de buurt van KSV Bornem. Een gelijkwaardige tegenstander zeg maar, die ook bivakkeerde rond de plaatsen 13 tot 16. Op eigen terrein (op zaterdagavond) weliswaar moeilijk te verslaan, maar op verplaatsing hebben ze het moeilijker. Daar moet KSVB zich aan optrekken: in de jongste drie seizoenen eindigde deze partij in het Breeven achtereenvolgens op 2-1, 3-1 en vorig seizoen 2-0.

Wat is er gewijzigd aan de A-kern van Torhout KM ? Nogal wat, want een zestal spelers verlieten de club: Tjendo De Cuyper (FC Knokke); Gianni Van Landschoot en Larsen Sys (FC Gullegem); Jérémy Dumesnil (KV Westhoek); Jilke De Coninck (Eendracht Aalst) en Rachid Yousfi (?). En daar staat tegenover de komst van een tiental nieuwkomers: Alexandre Frutos, Marvin Turcan en Romain Haghedooren (Winkel Sport); Jasper Ameye (Cercle Brugge); Jary Gilliaert en Bryan Willems (KV Oostende); Jesse Mputu en Darren Steur (SV Roeselare); Bjorn Vandaele en Dylan Ollevier (SC Menen).

Met het aantrekken van drie basisspelers van Winkel Sport (2de in onze reeks vorig seizoen) en een aantal beloften van West-Vlaamse eerste- en tweedeklassers lijkt Torhout KM zinnens om die onderste regionen van de rangschikking te ontvluchten. Zij realiseerden al een mooie campagne in de beker van België waarin ze vier ronden speelden, met een opvallende eliminatie (op verplaatsing) van ex-tweedeklasser Exc. Virton om dan zelf uitgeschakeld te worden door 1B-ploeg FC Tubize. Die beker leverde hen ook wel een gekwetste op, want tegen Francs Borains moest Ward Stubbe afgevoerd worden naar het ziekenhuis (en kreeg Darren Steur een rode kaart).
 

 
Deel dit bericht:


 

In de kijker 

Recentste nieuws