REGISTREREN

Roodgekleurd KSV Bornem pakt punt op Brakel: 1-1

04-09-2016

Eerste elftal

KSV Bornem behaalde in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen meteen een punt op het veld van Olsa Brakel. Het werd andermaal een wedstrijd met een zeer spannend en sensationeel slot waarin 1-1 de eindstand werd.

De eerste wedstrijd van het seizoen is steeds een stresserende wedstrijd. Iedere club wil zo snel mogelijk die vervelende 0 van de tabellen vegen en het is altijd een beetje moeilijker in te schatten hoe sterk de tegenstander in het vernieuwde seizoen voor de dag zal komen. Met een trip naar Olsa Brakel stond KSV Bornem alvast voor een lastige verplaatsing. Op het kleine kunstgrasveld ontbraken Tom Vermeire en Arne Van den Eynde wegens blessure. Kapitein Tim Vleminckx zat een eerste (van 3) rode schorsingsdagen uit die hij opliep in het slot van vorig seizoen. Qua rode schorsingsdagen staan er ons de komende weken alvast nog wat te wachten, rood was vandaag letterlijk de kleur van KSV Bornem.

Thuisploeg Olsa Brakel begon de wedstrijd met de wind in de zeilen, voor Bornem was het dus opletten geblazen voor de lange ballen die door de wind snel tot aan doel gedreven worden. Brakel start dan ook meteen aanvallend aan de wedstrijd en dwingt meteen enkele hoekschoppen af. Hun eerste kansje kwam er na 6 minuten wanneer Kjell Kipping de bal in de winkelhaak deponeert (buitenkant net weliswaar). Na 10 aftastende minuten een vlotte combinatie tussen Reda Serrou en Kabba-Modou Cham, maar de bal is net iets te diep voor Kabba. In de corner die erop volgt kopt Kurt Weuts een metertje over doel, de voorzet was iets te hoog om de bal goed richting te kunnen geven. In minuut 18 wordt Weuts na een lange bal van Axel Hermans diep gestuurd, die duikt de 16 binnen maar een Olsa-verdediger werkt in corner. Net voorbij halfweg de eerste helft kopt Weuts terug op Kabba, die in botsing komt met de doelman. Amper een minuut later een bedrijvige en goed mee verdedigende Weuts die de bal teruglegt op Axel Hermans, hij haalt goed uit en scoort het eerste Bornemse doelpunt van deze kersverse competitie: 0-1 ! Even later dient Deloose even een voorzet weg te boksen. Net na het halfuur wordt een voorzet van Hervé Onana door Weuts naast gekopt. De minuten die erop volgden waren frustrerend voor Reda Serrou. Enkele fouten op Serrou werden door de scheidsrechter van dienst niet gefloten en uit 1 fout mag Brakel blijven verder spelen en scoort hierop de 1-1. Dit doelpunt na een fout op Serrou en kort erna opnieuw een fout op diezelfde Serrou doen onze Bornemspeler op de middenlijn ook overgaan tot het maken van een eerste fout. Onnodig en terecht rood voor Serrou, al kunnen we zijn frustratie begrijpen maar niet goedkeuren. KSV Bornem nog 50 minuten met een man minder (dachten we toen).

Bij aanvang van de tweede helft wacht Weuts iets te lang om in de 16 op doel te trappen, de kans wordt in hoekschop gewerkt. In minuut 54 is er een klasseflits van Onana die door Weuts wordt diep gestuurd en de bal in 1 tijd op de slof neemt, de Olsa-doelman heeft een goeie redding nodig om de bal vanonder de lat te duwen. Rond het uur steekt Brakel opnieuw de neus aan het venster maar Stefan Deloose heeft nooit veel werk met het wegwerken van de doelpogingen. Twintig minuten voor tijd breekt Weuts centraal door, speelt de bal op de flank naar Kabba maar net iets te hard om hier iets mee te doen. Ondertussen houdt KSV Bornem ondanks het veldoverwicht (toch in manschappen) van Brakel goed stand. Het wordt zelfs nog wat erger wanneer met nog 17 minuten op de klok Karim Ben Liou een tweede gele kaart pakt (handsspel rond de middenlijn) en eveneens vervroegd de kleedkamers mag opzoeken. De bal gaat nog wat over en weer maar groot gevaar komt er niet meer. Tot 2 minuten voor tijd: Deloose is geklopt bij een Brakelse poging, gelukkig staat Malick Gaye op de lijn geposteerd om redding te brengen. De enige uitweg die Malick zag (een andere was er ook niet) was redding te brengen met de hand. Terecht rood én strafschop voor Olsa Brakel. Met 8 tegen 11, nog 2 minuten op de klok én een strafschop voor de thuisploeg zien we de bui al een beetje hangen. Brakel laat de geschenken echter liggen en trapt de strafschop naast! Het is nog even bibberen maar KSV Bornem haalt verdiend een punt op het veld van Olsa Brakel.

Net zoals vorig seizoen (Arne Ivens in de slotminuut alleen op de doelman) zat de spanning andermaal in het slot van de wedstrijd. Bornemse fouten werden nogal snel gefloten, Olsa Brakel was niet in staat om zelfs tegen 8 spelers de overwinning in eigen huis te houden. De 3 rode kaarten waren deels noodgedwongen (bal op lijn), deels dom en deels uit frustratie voor fouten van de tegenpartij die dan weer niet gefloten werden. Hoe dan ook kunnen we trots zijn op onze ploeg. De spelers bewezen dat ze voor elkaar kunnen vechten, nooit opgeven en het een technisch sterke ploeg als Olsa Brakel op eigen veld zelfs met 8 tegen 11 niet cadeau geven. Gezien de omstandigheden en het karakter van de kern kan dit gelijkspel op verplaatsing absoluut als overwinning worden beschouwd. Volgende week krijgen we in het Breevenstadion het bezoek van Torhout 1992 KM. Een club die de voorbij seizoen onderaan de regionen terug te vinden was maar op de openingswedstrijd met 2-0 won van Winkel Sport, nota bene 1 van de favorieten van de reeks. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn, Torhout kocht goed in dit seizoen en bewees dat alvast tegen Winkel Sport.

KSV BORNEM: Stefan Deloose, Malick Gaye, Arne Ivens, Kenny Christiaens, Reda Serrou, Kabba-Modou Cham (76’ Stef Laurens), Karim Ben Liou, Kurt Weuts, Hervé Onana (62’ Christophe Van Gysel), Axel Hermans en Jente Hermans (85’ Jonas Mees).

OLSA BRAKEL: J. Otte, Kjell Knipping, Kaj Knipping (23’ G. Makonga Tara), J. Lambrecht, J. Desire, W. Moreels (69’ M. Achahbar), K. Haezebroeck, J. Cremers, B. Leroy, T. Van den Berghe, J. Delie

GELE KAARTEN: 15’ Kenny Christiaens, 54’ Hervé Onana

RODE KAARTEN:  40’ Reda Serrou, 74’ Karim Ben Liou (2x geel), 88’ Malick Gaye

DOELPUNTEN: 26’ Axel Hermans (0-1), 36’ J. Delie (1-1)