Komende zondag 4 september 2016 begint KSV Bornem aan de nieuwe voetbalcompetitie op het veld van Olsa Brakel. Deze verplaatsing wordt door supporters én spelers met een gezamenlijke supportersbus gemaakt die om 12u00 vertrekt aan supporterslokaal Het Wiel, Puursesteenweg 2 te Bornem. Inschrijven kan via Maarten Janssens (maarten@geel-rood.be, 0474 67 05 81), leden Geel-Rood betalen slechts 8 euro (niet-leden 12 euro). Geel-Rood biedt alle meereizende supporters in Brakel een gratis broodje ‘smos kaas/hesp’ met drankje aan.

We blikken alvast even vooruit op deze wedstrijd:

De voorbije zes seizoenen begon de competitie voor KSV Bornem telkens al half augustus, als gevolg van het feit dat 3de nationale 18 clubs telde en er dus 34 wedstrijden moesten gespeeld worden. Met de herschikking van het amateurvoetbal is daar nu verandering in gekomen, in die zin dat alle amateurreeksen terug 16 clubs omvatten en er dus maar 30 speeldagen zijn. Reden waarom er nu tot begin september moest gewacht worden aleer de competitie van start gaat.

KSVB bevindt zich als enige Antwerpse club in de 2de klasse A, samen met zes Oost- en acht West-Vlaamse clubs plus één Brabantse. Als competitie-opener wacht onze geel-roden komende zondag meteen een lastige verplaatsing naar Olsa Brakel. Die club voldeed eind vorig seizoen aan de voorwaarden om in de 1ste klasse Amateur te spelen, maar geraakte met haar 10de plaats niet in de promotie-eindronde. Dat Olsa toch die ambitie heeft, is allicht het gevolg van de mooie 4de en 6de plaats die het behaalde in de twee seizoenen daarvoor. Lastig spelen is het in Brakel ook omdat Olsa over een kunstgrasveld beschikt waarmee nogal wat bezoekers enige moeite hebben. Zo ook KSV Bornem dat ginder in de jongste vier seizoenen weliswaar nooit werd weggespeeld met hoge cijfers, maar er toch ook niet kon winnen (het werd achtereenvolgens 0-0, 2-1, 1-1 en vorig seizoen 1-0).

Wat is er gewijzigd aan de A-kern van Olsa ? Drie spelers verlieten de club: Kenneth Van den Berghe (VK Ninove); Kevin Merckaert (RES Acren) en Andres Meerman (FC Pepingen). Daar staat tegenover de komst van zes nieuwkomers: Mattis Adem (RC Mechelen); Jeremie Cremers (FC Gullegem); Samuel Davies (AA Gent); Jeroen en Thomas Lambrecht (Zulte Waregem) en Jasper Otte (doelman van Rupel Boom).