Ik heb al een account


   Paswoord vergeten ? 
 


Ik heb nog GEEN account


 REGISTREREN   

 

Scouting en procedure van aansluitingActief op 3 verschillende niveau's


De jeugdploegen van KSV Bornem spelen op 3 verschillende niveau’s: gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal.

Gewestelijke teams: U5, U6 en U7: Ze trainen 2 x per week en spelen oefenwedstrijden (U5/U6) en/of competitiewedstrijden (U7) in de regio. De gewestelijke teams zijn in principe toegankelijk voor iedereen.

Provinciale teams: trainen 2x per week en spelen competitiewedstrijden in de hele provincie. Er wordt enkel provinciaal jeugdvoetbal aangeboden in de categorieën U8 en U9 (verplichting van de VFV – voetbal federatie Vlaanderen). De samenstelling van deze teams gebeurt met een focus op talent en kwaliteit. Vanuit deze teams wordt interprovinciaal jeugdvoetbal voorbereid. Wij hebben een actief net van jeugdscouts die spelers scouten/screenen met aanleg voor voetbal. Deze screening gebeurt zowel intern als extern. Jeugdspelers die extern gescout werden, kunnen uitgenodigd worden om een aantal trainingen mee te maken en mogelijk uiteindelijk geselecteerd worden om onze teams te vervoegen.

Interprovinciale teams: trainen 3x per week en spelen competitiewedstrijden in de verschillende Vlaamse provincies. Interprovinciaal jeugdvoetbal kan in de leeftijdscategorieën U10 t.e.m. U19 (volgens richtlijnen VFV). Deze vorm van opleiding heeft als doel spelers af te leveren bij de beloften en/of de eerste ploeg. Er worden enkel nog spelers op basis van voetbaltalent geselecteerd. Misschien lijkt dit niet zo sympathiek, maar het is de enige mogelijkheid om onze doelstelling te bereiken en de kwaliteit te bewaren. Selecties voor deze teams gebeuren ook na interne en externe scouting/screening. Onze jeugdscouts volgen dan ook heel wat jeugdwedstrijden op zoek naar talent. Ook voor deze teams kunnen jeugdspelers die extern gescout werden, uitgenodigd worden om een aantal trainingen mee te maken en mogelijk uiteindelijk geselecteerd worden om deze teams te vervoegen.

 

In de kijker 

Recentste nieuws