Tien jaar lang bracht Geel-Rood een kalender uit waarop de spelers van de A-kern steeds fungeerden als volwaardige fotomodellen. Steeds werd er gewerkt in een verschillend thema: Sporten in het Breeven, Oude Beroepen, Country & Western, Bornem Tripel, Kasteel van Bornem, Klein-Brabantse Streekproducten, Bornemse (auto)modellen, … Bijna steeds met een link naar de gemeente Bornem.

De voorbije jaren werden telkens meer dan 600 kalenders verkocht, we werden stilaan een begrip in Bornem en vele enthousiaste kopers keken reeds uit naar een volgende editie.

Tot onze spijt hebben we als supportersclub de moeilijke beslissing moeten nemen om te stoppen met dit succesvolle concept. Het wordt steeds moeilijker om een gepast thema te vinden met een link naar de gemeente Bornem. Het uitwerken vraagt steeds enorm veel voorbereiding: zoeken naar locaties (en soms kledij en ander materiaal), voor iedere maand een andere uitbeelding bepalen, een moeilijke puzzel met locatie-spelers-fotograaf voor de fotoshoot, keuze uit de beschikbare foto's, ontwerpen van lay-out en grondig controleren van de proefdrukken, 8 tot 9 zaterdagen deur-aan-deur verkoop, ...
Bovendien wordt de bestuurdersgroep van Geel-Rood met amper 3 personen veel te klein om zo'n groot concept als de jaarkalender te blijven verwezenlijken. Want het hoofddoel moet nog steeds blijven om een kwalitatief product af te leveren.

Geel-Rood wil de vele kopers bedanken die de afgelopen 10 jaar met veel plezier een kalender aanschaften. Verder ook grote dank aan alle vrijwilligers, fotografen, spelers, sponsors, modellen en iedereen die een bijdrage leverde aan het verwezenlijken van een kalender. Dankjewel allemaal!

Deze beslissing dwong Geel-Rood ook meteen om een alternatief te bedenken dat vooral qua voorbereiding minder tijdsintensief is, want de nodige financiële middelen verzamelen blijft een belangrijk punt om activiteiten en busverplaatsingen te blijven organiseren.

Binnen enkele weken zullen een aantal enthousiaste verkopers opnieuw enkele dagen de straten intrekken om snoep tipzakken te verkopen. We hopen dan ook opnieuw op jullie steun te mogen rekenen.